Visoka moda: ERDEM Resort 2018.

Zanima Vas visoka moda? Zavirite u nadolazeću kolekciju ERDEM Resort, turskog dizajnera Erdema Moralioglua!

Turski dizajner Erdem Moralioglu poznat je po svojoj ljubavi prema umjetnosti i njegovoj sposobnosti da umjetnost prenese u svoje dizajne.

Erdem je rođen u Kanadi, ali je imao čast studirati na vrlo prestižnom Royal College of Art u Londonu. Poznat je po svom ženstvenom dizajnu, šarenim i raznovrsnim tkaninama i jedinstvenim detaljima. Mnoge slavne osobe, uključujući Emmu Stone, Sarah Jessicu Parker i vojvotkinju od Cambridgea Kate Middleton, „šepurile“ su se u njegovim divnim dizajnima.

Inspiraciju za nadolazeću kolekciju, Erdem je pronašao u djelima njemu omiljenih umjetnika. Pozvao se na umjetnička djela triju apstraktnih umjetnika koji su bili popularni još 1930-ih i 1940-ih godina. Možete vidjeti mnogo printova na kojem se nalaze ptice kao i veza na tkanine koje je koristio iz djela Hannah Hoch. Hoch je bio njemački umjetnik Dadaizma, poznat po apstraktnom i modernom vezenju i dizajnu. Sylvia Fein i Leonora Carrington su druga dva izvanredna umjetnika čijim je djelima dizajner bio inspirisan.

\"\"

\"\"

Moralioglu je prikazao ravnotežu između luksuznog večernjeg dizajna i bogatih tkanina tako što su odabrani dizajni manje strukturirani i zabavniji. Elegantni rubovi strateški su postavljeni na mnoge haljine.

\"\"

„Volim svoju ideju tenzije između nečega što je potvrđeno jakom konstrukcijom ali u isto vrijeme i nedovršeno. Stvarajući, razmišljao sam o svakoj ženi od momenta kada se probudi pa do sve dok momenta kada ode u krevet.“ – u svom opisu kolekcije, navodi Moralioglu.

\"\"

Osim luksuznog izgleda, Erdem nudi nekoliko jednostavnih komada koji su vrlo sofisticirani. Možete vidjeti naborane „midi“ suknje u šarenim tkaninama u kombinaciji s pletenim džemperima i širokim remenima. Jednostavna duga haljina i bluza od prekrasnog platna ukrašena plavim cvjetovima savršeni su za svakodnevno nošenje. Majica je virtuozno spojena s labavom midi suknjom od luksuzne crne čipke.

\"\"

\"\"

\"\"

 

Također, Moralioglu ima odlično „oko“ za nakit. Odabranu klijentelu oduševiće svojim očaravajućim broševima u obliku paukova, koje če odlikovati vrlo jedinstven i glamurozan dizajn. Sa nestrpljenjem iščekujemo plasiranje njegovih glamuroznih „paukova“ u javnost!