Kreiran da ostavi bez daha (testirali smo Samsung S8+)

Oduševljeni ponudom da testiramo ovo novo „čudo“ objeručke smo prihvatili primamljiv izazov polaskani što ćemo među prvima probati sve mogućnosti koje nudi Samsung „kralj“ među mobitelima. Mi smo ga nazvali „gospodin savršeni“!

Dolazi u dvije verzije 8 i 8+  a od ova dva ponuđena modela mi smo se odlučili za ovaj drugi.

Kako nas je već nekoliko u vlasništvu Samsungovog prethodnika S7 i S7 edge napravili smo i poređenje između nove i one verzije za koju kažu da je najprodavanija a to je S7edge.

Mjesecima smo slušali nagađanja šta će to sve imati novi Samsungov model jer su nepouzdane informacije curile doslovno sa svih strana pa, nakon što su napokon službeno i predstavljeni S8 i S8+, dobili smo priliku uvjeriti se u sve pozitivne ali i negativne glasine.

\"\"

 

Da krenemo redom…

Na prvi susret ili dodir Samsung S8+ mnogo je ugodnije i funkcionalnije držati u ruci zbog užeg „tijela“ nego je to slučaj sa S7edge modelom. Zaslon je trenutno bez konkurencije jer se, očito je, mnogo ulagalo u dizajn i kvalitetu izrade. Mnogo lakše je upravljati ovim modelom naročito kada ga koriste žene.

\"\"\"\"

Ova ljepota dizajna najprije se ogleda u staklu koje se proteže od vrh do dna telefona ali i u staklenim rubovima koji ga upravo čine neodoljivim. Ipak to sa sobom nosi i veći rizik od oštećenja ali uz dobru zaštitu i taj problem se da lako riješiti.

Zaslon ima čak i ime koje smo našli na netu te je termin „infinity“ koji označava beskonačnost  nešto što opisuje neodoljivi S8+ model. Na samom vrhu telefona smještena je 8MP kamera koja obećava savršene selfi fotografije u što smo se i sami uvjerili. Na mali prostor u gornjem dijelu smješteno je sve ono za što je njegovom prethodniku trebalo dosta više prostora. To su ispravili na S8+ modelu. Iako je bilo glasina da S8 model neće imati utor za slušalice i USB to se nije desilo. Dakle, taj dio postoji uz neizostavni vanjski zvučnik i mikrofon.

Iako smo dobili informaciju da je otporan na vodu nismo se usudili to i probati ali činjenica da će uređaj na dubini do 1,5 metra izdržati do 30 minuta je zadivljujuća. Ovo se odnosi samo na slatku vodu, dakle ne i slanu, što znači da ako vam upadne u more potrudite se da ga što prije „istuširate“ slatkom vodom.

Home tipka kao na njegovom prethodniku ne postoji ali je čitač otiska prstiju uredno smješten sa stražnje strane (samo što je malo ljevorukim teže doći do nje) i u ravni je sa plohom što je još jedna malo otežavajuća okolnost. Malo nam se kamera uprljala zbog traženja čitača ali to nije razlog da vas ovo odbije od kupovine ovog modela.

\"\"

Iako nema home tipke fizički, koriste se tri opcije na dnu zaslona. Ako vam zadani raspored ne odgovara, u postavkama ga jednostavno možete promijeniti, tako da vam tipka za nazad, bude na mjestu na kojem ste navikli.

Stražnja kamera od 12 MP nam se činila da je ista kao i kod prethodnog modela ali je evidentna razlika u kvaliteti slike. Kasnije saznajemo da je to zato što S8+ ima nove i bolje senzore nego S7 i S7edge model. Na upit kakve su slike jednoglasno odgovaramo „čista perfekcija“.

Uz kameru dolaze i nove opcije za obradu slika a ono zbog čega smo ostali oduševljeni su efekti poput onih Snapchat-ovih koje možete odmah primjeniti nakon što upalite kameru. Što se tiče video zapisa i fotografija Samsung S8+ ponudio je najbolju moguću kavlitetu koja se može naći na tržištu. Fotografije u zatvorenom prostoru jednako su dobre kao i kad se slika u idealnim uvjetima na prirodnom svjetlu a noćne fotografije su savršene i sa i bez blica.

\"\"

Kada je riječ o bateriji i njenom trajanju prvo na što se pomisli jeste da je zbog velikog zaslona još veća potrošnja ali evo našeg iskustva.

Od 8:00 do 23:00 mobitel je bio podešen na koristenje 100% osvjetljenja sa uključenim internetom i sinhronizacijom mailova, vibera i društvenih mreža. Uz maksimalno dnevno korištenje koje podrazumjeva surfanje oko 2 sata dnevno, slikanje oko 50-ak fotografija, gledanje youtube-a, oko tri sata vremena na društvenim mrežama, snimanje video zapisa na kraju dana smo došli do 25% baterije. Impresivno.

I na kraju da zaključimo…GOSPODIN SAVRŠENI opravdava ime koje smo mu dali te ga ocjenjujemo najvećom mogućom ocjenom i preporučujemo svim zaljubljenicima u kvalitet i vrhunske performanse.

 

\"\"