Zbog ove odjeće izgledat ćete mršavije…

Odjeća može biti, itekako, dobar pomagač za prividno skidanje kilograma i stvaranje vitke figure, ali nekad nismo sigurni šta trebamo nositi i kombinirati kako bismo postigli taj efekt. Zato vam donosimo deset zakona kojih se trebate pridržavati želite li da vas odjeća učini mršavijim

Izbjegavajte plisirane i naborane hlače

Nabori debljaju, zato nosite hlače koje su naprijed ravne jer će one sakriti trbuh i noge učiniti dužima. Zbog toga ćete se činiti većim  i proporcionalnijima.

Pokažite ramena

Na taj način skrenut ćete pažnju na ramena te odvratiti pažnju s “kritičnijih” dijelova tijela. Nosite majicu s \”lađa\” izrezom, majicu koja pokazuje samo jedno rame ili bilo koji model majice koji razgolićuje ramena.

Zavratite rukave

Kako biste naglasili najmršaviji dio ruku (od lakta do zgloba) i stvorili sveukupan dojam vitkog tijela, zavrnite rukave.

Nosite brushalter koji vam dobro stoji

Najčešći propust koji žene čine s brushalterom jeste da nose onaj s prelabavim djelom na leđima. Grudi tako neće dobiti dobru potporu, a ta greška može istaknuti i \”šlaufiće\” na leđima. Najbolji izbor bit će podstavljeni \”push-up\” brushalter koji će uravnotežiti proporcije tijela.

Nosite odjeću za oblikovanje tijela

Kako biste sakrili trbuščić, nosite potkošulju za oblikovanje tijela dovoljno dugu da pokrije i bokove ili dugi veš koje sežu do grudi. Za sužavanje bedara ispod dugih suknji, haljina i hlača nosite donji veš u obliku steznika, koji seže do koljena.

Noge učinitemršavijim pomoću shimmera

Najlonke u boji koži dobra su pomoć želite li da vam noge izgledaju vitko, ali tokom ljeta u njima je prevruće pa se poslužite trikom pomoću shimmera. Nanesite ga okomito po sredini nogu, što će noge učiniti vizualno vitkim.

Nosite dublji izrez oko vrata

Na taj način istaknut ćete lice i skrenuti pažnju na gornji dio tijela. Imate li velike grudi, nosite V-izrez, a ako imate male grudi, najbolji izbor bit će okrugli izrez.

Pametno kombinirajte modne dodatke

Koristite boje, uzorke i \”statement\” modne dodatke za strateško stavljanje naglaska na ono najbolje na vama. Ako ste najjači oko struka i trbuha, nosite masivnu ogrlicu i hlače s uzorkom jer ćete tako naglasiti lice i noge te odvratiti pozornost sa srednjeg dijela tijela.

Nosite tamne traperice s višim strukom

Iz traperica s niskim strukom može vam \”ispasti\” trbuščić, a to nikako nije lijep prizor. Izaberite traperice s višim strukom tamne boje koje će suziti bedra i noge.

Nosite majice i tunike koje sužavaju i odvlače pozornost

Odličan izbor bit će majice, tunike ili haljine rezane ispod grudiju (kod mnogih žena to je najuži dio tijela) koje se  šire. Trbuščić ćete također sakriti tako da majicu ne ugurate u hlače ili suknju, već je nosite preko njih. Birajte majice, tunike i košulje koje na predjelu prsa imaju uzorke ili ukrase koji će odvratiti pozornost s dijelova koje želite skriti.

(Zadovoljna. hr)