10 (ne)poznatih zanimljivosti o osobama rođenima u augustu

Bebe rođene u augustu su ili Lavovi ili Djevice po horoskopskom znaku. Lako ih je zavoljeti, imaju vrlo čvrste karakterne osobine. Sigurno ih ili znate ili ste jedan od njih. Stoga vam donosimo deset zanimljivih činjenica o osobama koje su rođene u avgustu

Osobe rođene u augustu su…

Pouzdane, snažne i organizirane

Lavovi su vrlo fizički i mentalno snažni, te su ponosni i harizmatični. Djevice su vrlo organizirane, precizne, praktične i pouzdane. Isto su harizmatične, ali na drugačiji način od Lavova.

Prirodno jake vođe

Upravo zbog svoje harizme i velikog pouzdanja, osobe rođene u augustu često se znaju naći na vodećim i čelnim mjestima.

Međusobno kompatibilne

Lavovima vlada Sunce te su oni stoga vrlo strastveni. Djevice, kojima vlada Merkur, su odlične u komunikaciji i koordinaciji. Takvi parovi odlično se nadopunjuju te stvaraju jednu lijepu ravnotežu u vezi.

Najmanje složne s Vodolijama i Ribama

Znak koji se nalazi tačno preko puta vašeg na kotaču horoskopskih znakova je onaj s kojim ćete se najmanje slagati. Tako će Lavovi i Djevice najmanje biti kompatibilni s Vodolijama i Ribama. Njihove međusobne veze mogu biti popriličan izazov.

Vrlo pametna, ali i tvrdoglava djeca

Lavovi i Djevice su vrlo pametni već od malih nogu. No, zbog njihovih snažnih karaktera i inteligencije znaju biti poprilično tvrdoglava djeca.

Često u centru pažnje

Lavovi su ti koji vole biti u centru pažnje. Oni su vrlo kreativni te se ne vole pridržavati pravila. Puno umjetnika i glumaca je rođeno u ovome znaku. Velik broj Lavova radi u zabavnoj industriji upravo jer su vrlo harizmatični.

Općenito dobri učitelji

Oba horoskopska znaka su dobri učitelji. U učionici, ali i izvan nje. Pažnju s lakoćom mogu usmjeriti na sebe te, im to može pomoći u bilo kojoj karijeri za koju se odluče. Također, mogu biti odlični učitelji jer imaju vrlo prirodan autoritet.

Povezane uz isti kamen rođenja

Riječ je o peridotu, dragom kamenu zelene boje kojeg se često miješa s drugim kamenom – smaragdom.

Međusobno povezane cvijetom rođenja

Cvijet rođenja osoba u kolovozu je gladiola. Ovaj cvijet predstavlja snagu i moralni integritet Lavova i Djevica.

Posljednje ljetne bebe

August je posljednji pravi ljetni mjesec, a Lavovi i Djevice su posljednji ljetni horoskopski znakovi