Upoznajte MARK., novi Avon brand: Inovacije i umjetnost u svijetu makeupa

U umjetnosti, prazno platno je pozivnica za buđenje kreativnosti i vlastitog izražavanja kroz boju, oblike i teksture. U šminkanju, vaše lice je vaše platno. U skladu s tim, Avon lansira potpuno novi, drugačiji globalni makeup brend mark, omogućavajući ruci žene da sama oslika svoje platno inspirativnim proizvodima, bojama, teksturama i tako sama stvara umjetnost na svom licu

Kompanija Avon je u prostorijama Kulture ljepote koju vodi poznata bh. makeup artistica Nermina Ibrulj predstavila je ovaj novi brand.– Cijeli mark. portfolio je dizajniran kako bi inspirisao žene, a na tržište donosi najnapredniji makeup, inovativne teksture, moderne boje i precizne alate koji će omogućiti ženama širom svijeta da slave svoju individualnost kroz makeup –  ističe Šejla Korjenić PR specijalist Avon Bosna i Hercegovina.

Djevojke iz Kulture ljepote su iskoristile svoje znanje i mark. proizvode kako bi prisutnima približile ovaj novi makeup brand, ali i kako bi kreirale neke neobične lookove.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku ugostiti kompaniju Avon i pomoći u predstavljanju novog makeup branda na našem tržištu. Naše drage šminkerice iz Kulture ljepote su bile inspirisane jarkim bojama koje se nalaze u mark. kolekciji i pustile su danas svojoj mašti na volju te kreirale zanimljive lookove. Uvijek smo spremni na interesantne projekte koji nam služe da izrazimo svoju kreativnost –  rekla nam je Nermina Ibrulj.

S proizvodima za usne, oči, lice i nokte, mark. je rezultat Avonovih intenzivnih istraživanja i investiranja u inovacije u proteklih dvije godine.

  • Spectralash maskara pravi je primjer mark. proizvoda. Daje ljubiteljici makeup-a potpunu kontrolu nad svojim trepavicama: ne samo da sama odlučuje o volumenu, nego i pomakom jednostavnim kao 1… 2…3 sama odlučuje i koliki intenzitet želi. U tom je trenutku svaka od vas svoja umjetnica –  ističe Korjenić.Portfolio mark. proizvoda nudi raznoliku paletu sa svim potrebnim za jednu ljubiteljicu makeup-a koja želi da se izrazi kroz makeup, od podloge za lice koja prekriva nesavršenstva kože koja je lagane teksture i ugodnog mat završetka, do volumizirajuće maskare koja obezbjeđuje 360 stepeni volumena i koja se ne razmazuje niti stvara grudvice.

Ova kolekcija uključuje i tuševe i olovke za oči, pudere, sjajila za usne, lakove za nokte, rumenila, sjene za oči, korektore i mnogo toga više za prave zaljubljenice u makeup. Ukoliko je makeup vaša umjetnost, mark. je pravi izbor za vas.