Angelina Jolie će igrati Katarinu Veliku

Angelina Jolie je u posljednje vrijeme novinske stupce punila prvenstveno previranjima iz privatnog života, a manje zapaženim umjetničkim ostvarenjima, no to bi se uskoro moglo promijeniti. Bila je najplaćenija glumica Hollywooda koju je obožavala kritika i publika, no u nekom se trenu orijentirala na komercijalnije uloge i nedovoljno uspješne redateljske projekte. Suprotno nagađanjima, čini se kako njena holivudska karijera još nije završena…

Izvori bliski glumici su za Hollywood Reporter izjavili kako je u pregovorima oko snimanja nastavka Disneyjevog filma \”Maleficent\”, a u finalnoj je fazi pregovora sa studijom Universal oko dva ambiciozna projekta.

Prvi je adaptacija knjige \”Potemkin: Catherine the Great\’s Imperial Partner\” Simona Sebega Montefiorea u kojoj bi trebala tumačiti naslovnu ulogu, a drugi je špijunska drama smještena u vrijeme Drugog svjetskog rata, \”The Spy Who Loved\”. Spominje se i kako nastavlja svoju redateljsku karijeru, i to putem ekranizacije knjige \”Without Blood\”, autora Alessandra Baricca. Uz to, trebala bi se naći i ulozi producentice dječjeg filma \”The One and Only Ivan\”. (Izvor: Buro247.hr)