Evo kako tenis utiče na fizičko i emocionalno zdravlje

Tenis je zabavna tjelesna aktivnost koja pomaže u mršavljenju, jer zahtijeva stalno i brzo kretanje što je savršen način za sagorijevanje kalorija

Redovno igranje tenisa pojačava funkcije srca i pluća, podupire sagorijevanja masnoća, poboljšava koordinaciju i ravnotežu, te pozitivno utječe na gustoću kostiju.

Nekoliko je istraživanja pokazalo kako igranje tenisa jača kosti (prvenstveno ramenu kost dominantne ruke, lumbalnu kralježnicu i bedrenu kost), neovisno o spolu i dobi igrača.

Iako se tenis može igrati u parovima, te tako razvijate timski rad i koordinaciju, igranje jedan na jedan pruža sjajan aerobni trening, s potrošnjom energije koja je jednaka plivanju, veslanju, dizanju utega, planinarenju ili golfu, piše wall.hr.

Ako ste mislili kako tenis može utjecati samo na vaše mišiće, varate se. Ovaj je sport sjajan za bolje emocionalno zdravlje, tvrde stručnjaci. Teniseri imaju više žara, optimističniji su i imaju više samopoštovanje u odnosu na druge sportiste ili osobe koje se ne bave sportom.

Foto: Freepik