Kako učiniti duge letove podnošljivijim?

Zbog činjenice da letovi na dugim udaljenostima uključuju binge-watching filmova i drijemanje, oni nisu najdraža stvar putnika.

Razlog tome je činjenica da dugi letovi često imaju loše posljedice poput činjenice da isušuju vašu kožu, uzrokuju jet lag i troše vaše dragocjeno vrijeme.

Ali, ako postoji jedna osoba koja je dobro opremljena za pružanje savjeta kako učiniti duge letove podnošljivijima, to su članovi kabinskog osoblja.

U nastavku možete pročitati savjete stjuardesa kako duge letove učiniti podnošljivima.

Kada letite na dugim relacijama bitno je piti puno vode, jer cirkulacija zraka može isušiti vašu kožu. Voćni sokovi bolji su od kofeinskih pića ili alkohola, pogotovo zbog toga što je avionski mamurluk nemilosrdniji od onog kopnenog.

Neki ljudi sugeriraju preskakanje obroka, jer to pomaže u održavanju jet laga, ali stjuardese predlažu jednostavno izbjegavanje namirnica koje bi mogle izazvati zatvor ili nadutost.

Budući da slana hrana obično uzrokuje zadržavanje vode u tijelu, savjetuje se njeno izbjegavanje jer zbog nje možete dehidrirati ili izaći iz aviona napuhnuti. Umjesto toga, držite se svježe i hranjive hrane uz koju možete piti puno tekućine. Na letu pokušajte jesti zdrave zalogaje od granole ili sušeno voće. Također budite oprezni i izbjegavajte hranu koja uzrokuje probavne smetnje i budite oprezni da se ne prejedete.

Ako uskoro putujete na neku udaljenu destinaciju, pripremite se da možda nećete moći zaspati i budite pripremljeni kako bi što lakše podnijeli putovanje.

Gore navedeni savjeti za prehranu pomoći će vam da s leta izađete osvježeni, a u međuvremenu možete pogledati sve serije i filmove koje, na kopnu, niste stigli pregledati zbog radnih obveza, piše wall.hr

Naoružajte se i beauty proizvodima poput sheet maski za lice kako bi, uz puno tekućine, osigurali da vam se ne pojave neželjene nepravilnosti na koži lica. Naime, zrak u avionima je suh i često osim isušivanja kože uzrokuje i pojavu prištića i akni.