Hijaluron služi samo za zatezanje lica – istina ili mit?

Nova mogućnost upotrebe hijalurona kao tajna ljepote koju ne trebaš propustiti!

Ako ste već do sada koristili hijaluron i smatrate da ovo nije članak namijenjen vama, jer već znate dovoljno, ipak nastavite čitati, jer ovdje je riječ o onome što će sigurno zanimate sve one kojima je zdravlje organizma važno.

Jedan od najvećih strahova, ne nužno, ali većinom ženskih osoba, i to ako je osoba odgovorna i misli na vrijeme o zdravlju kože, je definitivno taj da će koža, prije ili kasnije, izgledati staro i dehidrirano.

Hijaluronska kiselina je polisaharid prirodno sintetisan u našem tijelu, gdje obavlja važne funkcije. Najbitniji mehanizam njenog djelovanja jeste vezanje velikih količina vode.

\"\"

Najvažniji efekat hijalurona je održavanje zdrave i elastične kože, te čvrste kose i noktiju, ali legenda ipak tu ne prestaje.

Šta se dešava kada količina hijalurona u tijelu opada?

Krenimo od ovoga. Nešto koži ne da da ostane vjerna dobroj hidrataciji, genetici i onoj ugodnoj mladalačkoj teksturi. To nešto je, ni manje ni više, nego hijaluronska kiselina.

\"\"

Mlada koža bogata je hijaluronom i stoga je elastična i gipka. Starenjem, njegova se koncentracija u tijelu smanjuje i koža gubi gipkost i vlažnost. Ovaj nedostatak pogađa sve organe u kojima se hijaluron nalazi. Osim što u epidermisu nastaje manje hijalurona, nastali lanci ove molekule dosta su kraći i stoga manje zadržavaju vodu. Šta to koži predstavlja? Nedovoljno hidratacije! Efikasnost hijalurona opada, a time i elastičnost i gipkost kože. To su činjenice koje najčešće čujemo od magistara farmacije.

\"\"

Već nakon 20. godine, većina strepi da će koža uskoro postati sve ono što nikako ne žele da vide u ogledalu – dehidrirana, suha, umorna i u manjku sa željenom svježinom. U tako mladom dobu, moguće je da opada i jačina funkcije kostiju i zglobova, upravo zbog nedostatka hijalurona. Hijaluronska kiselina, čudotvorna je molekula nastala u ljudskom organizmu. Bez nje, organizam gubi vlažnost, bore se lakše razvijaju, kosa i nokti izrastaju skloni pucanju, a kosti i zglobovi tačno čekaju još jedno „podmazivanje“, za nesmetano obavljanje funkcije.

\"\"

Nijedan drugi proizvod ne djeluje na poboljšanje ovoliko funkcija u organizmu

„Starenjem dolazi do smanjenja količine hijalurona u organizmu. Stoga ga je neophodno nadoknaditi, kako bi se nastavilo neometano obavljanje njegovih glavnih funkcija.

Hijaluronska kiselina sadržana u 3D Crystal Hyaluron preparatu je 100% prirodna hijaluronska kiselina, kakvu nalazimo u ljudskom organizmu. To znači da ne daje imunološke niti alergijske reakcije. Koncentracija hijalurona je 10mg/ml, a znamo da 1g čistog hijalurona može povući i do 6 l vode“, riječi su dr Musfahe Burgić.

\"\"

3D Crystal Hyaluron može se primjenjivati lokalno na kožu, ali i oralno! Moguće ga je popiti s čašom vode ili soka. Na ovaj način uzeti hijaluron, ispoljit će svoje sistemsko djelovanje. Drugim riječima, organizam će ga rasporediti u organe kojima je najpotrebniji. Također, proizvod primjenjen oralnim putem pokazuje duže djelovanje.

„Trajanje efekta koji se postiže na ovaj način također je duže. Hijaluronska kiselina unutar ovog preparata ima značajan učinak na zglobove. Naime, ona \”podmazuje\” zglobove i štedi hrskavicu te na taj način smanjuje trenje prilikom kretanja. Pacijenti oboljeli od osteoartritisa prijavili su bolju pokretljivost i manji bol u zglobovima, nakon korištenja ovog proizvoda.

\"\" \"\"

Pozitivan efekat proizvoda odnosi se i na oko jer se hijaluronska kiselina nalazi u očnoj vodici koja ga vlaži. Također, pozitivno djeluje i na kardiovaskularni sistem“, potvrđuje dr Una Suljić-Fatić.

\"\"

\"\"

Ovaj preparat, prvi na evropskom tržištu koji može istovremeno i da se pije i nanosi na kožu, trenutno je u jeku popularnosti među svim dobnim skupinama i žena i muškaraca! Može se pronaći u bh. apotekama ili online, na oficijelnoj web stranici www.pure3dcrystal.com .

Sve informacije su dostupne na sajtu ili instagram profilu @pure.hyaluron.