TEDxSarajevo ovog vikenda u Bosanskom kulturnom centru

Ideje vrijedne širenja!

TEDxSarajevo se i ove godine vraća u grad sa misijom širenja vrijednih ideja. Događaj će se održati 13. i 14. maja u prostorijama Bosanskog Kulturnog Centra. Pored govornika i posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa temom „New Horizons“, koja se fokusira na pojašnjavanju kompleksnih tema i stvari koje se uzimaju zdravo za gotovo.

Ovogodišnji govornici dolaze iz Austrije, Engleske, Makedonije, te Bosne i Hercegovine. Govornici će pričati po zadanoj temi.

Pored obraćanja govornika, posjetioci će imati priliku da se zabave u raznim aktivnostima poput panel diskusije, izložbe i radionica, te da obiđu sponzorske kutke. U nedelju, 14. maja se održava interaktivni program.

\’TEDxSarajevo kao jedan od najprepoznatljivijih globalnih formata uvijek teži ka tome da gradi odnose sa lokalnom zajednicom, a naročito sa partnerima sa kojima dijelimo zajedničku viziju pozitivnog uticaja. Partneri kao što su Porsche, UNDP, AICS, i Tershouse coworking space, zajedno sa nama doprinose kreiranju samog TEDx formata u Sarajevo te pružaju kontinuiranu podršku za ideje vrijedne širenja. Njihova podrška isto omogućava da cijela Bosna i Hercegovina ima priliku slušati inovativne i bitne ideje od govornika koji dolaze sa svih krajeva svijeta u Sarajevo\’, rekao je Ismar Lačević, osnivač TEDxSarajevo konferencije.

Kako je TEDxSarajevo znatno narastao, ove godine je podijeljen na blokove. Unutar svakog bloka, obraćaju se govornici, a između blokova, odvijaju se radionice.

Karta za prisustvo dvodnevnom događaju omogućava pristup svim blokovima, izvođačkim programima, ručku i kafi, izložbi, Q&A sesiji kao i zabavi. Kupovinom ove karte svako može steći pravo TEDx iskustvo. Karte su u prodaji i mogu se kupiti putem naše web stranice New Horizons | TEDxSarajevo.

Za više informacija o događaju, programima i govornicima možete nas pratiti na društvenim mrežama: facebook, instagram, linkedin, twitter, tiktok.