Stipendije savremenog BURCH univerziteta za buduće profesionalce

 

BURCH univerzitet je obrazovna institucija koja praktikuje moderne obrazovne metode i time podstiče studente na istraživanje, stručni i akademski razvoj, kritičko razmišljanje, te ih obučava za tržište rada. Kao takva, ona je idealno okruženje za ambiciozne kandidate koji sada imaju priliku da se prijave na prijemni ispit za stipendije koji će biti održan 25 marta 2017. godine

Dinamično poslovno okruženje zahtijeva spremne i obučene ljude koji mu se vrlo brzo mogu prilagoditi i biti produktivni. Teorijsko znanje je cijenjeno i traženo, međutim, realnost je da su potrebne i praktične vještine koje ono podupire. Kroz pomoć pri osnivanju vlastitog biznisa sa start-up inkubatorima, BURCH univerzitet pravi konkretne rezultate i stvara perspektivne profesionalce koji uz veliko samopouzdanje nastupaju na scenu. Ono što studentima daje konkurentnu prednost je mogućnost rada u svojim profesijama na posljednjoj godini studija kojeg univerzitet organizuje sa renomiranim firmama. Studenti su po završetku obrazovanja zbog toga spremni zrelo započeti narednu fazu u svojim životima, odnosno pronalaziti adekvatne poslove i lansirati svoje karijere. Poznato je da su mnoge bh. firme iskazale veliko interesovanje za diplomante koji su došli upravo iz klupa ove institucije. Biti stipendista ovakve akademske zajednice zaista ima višestruke prednosti.

Studijski programi prate međunarodne standarde i posjeduju tehnologije kojima prate svjetske standarde podučavanja, tako da svaki student do kraja može iskoristiti svoje potencijale i napraviti od sebe kandidata spremnog na izazove.

Uspjeh univerziteta se zasniva i na multikulturalnim vrijednostima američkog i evropskog sistema obrazovanja i prenosi iskustva ovih otvorenih pristupa novim saznanjima. Tome u prilog govori prisustvo akademskog osoblja i studentskog tijela iz različitih kulturoloških pozadina koji sa sobom donose čitavo bogatstvo običaja i specifičnih znanja.

Kompetitivnost univerziteta ja prisutna i na sportskim terenima. Košarkaški klub BURCH univerziteta je na putu ulaska u prvu košarkašku ligu BiH, a univerzitet nudi i sportske stipendije nadarenim kandidatima.

Radi se o posve novom akademskom izazovu koji dosljedno stvara nove generacije profesionalaca koji su se u stanju suočiti sa globalnim trendovima.