Slatki zalogaj: kako napraviti savršene nutella rolnice kod kuće

U mnoštvu slatkih delicija koje su osvojile svijet, jedna se ističe Nutella. Nutella rolnice. Ova poslastica priprema se brzo i jednostavno.
U mnoštvu slatkih delicija koje su osvojile svijet, jedna se ističe svojim neodoljivim i bogatim okusom – Nutella.

 

Ovaj popularni krem namaz od čokolade i lješnjaka nije samo namaz za hljeb; on je inspiracija za brojne slastice koje nas oduševljavaju svojom jednostavnošću i punoćom okusa.

 

Danas vam predstavljamo jedan od takvih slatkih zalogaja – Nutella rolnice.

 

Ova jednostavna poslastica savršena je za sve ljubitelje čokolade i lješnjaka, a priprema se brzo i jednostavno. Uživajte u svakom zalogaju čarobne slatkoće!

Recept:

 

Nutella rolnice sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 1 šoljica Nutelle
  • 1 jaje (za premazivanje)
  • Šećer u prahu (za posipanje)

Upute:

Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite lim za pečenje, obložen papirom za pečenje. Razvaljajte lisnato tijesto na pobrašnjenoj površini u pravougaonik debljine otprilike 3-5 mm.

 

Ravnomjerno nanesite Nutellu na razvaljano tijesto, ostavljajući rubove slobodnim. Pažljivo zarolajte tijesto u čvrsti valjak. Pomoću oštrog noža narežite valjak na komade širine oko 2-3 cm.

 

Složite rolnice na pripremljeni lim, ostavljajući dovoljno prostora između njih jer će tijesto narasti. Umutite jaje i nanesite ga lagano preko rolnica kako bi dobile lijepu zlatno-smeđu boju tokom pečenja. Pecite Nutella rolnice u prethodno zagrijanoj pećnici 15-20 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe.

 

Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se malo ohlade prije posluživanja.

 

Poslužite Nutella rolnice posute šećerom u prahu i uživajte! Ove slasne Nutella rolnice su savršen spoj hrskavog lisnatog tijesta i kremaste Nutelle, idealne za sve prilike – od brze užine do slatkog desertnog zadovoljstva.

 

Isprobajte ih već danas i dopustite sebi da vas obuzme čarolija okusa u svakom zalogaju. Uživajte u slatkoći života s Nutella rolnicama!

Više možete pročitati na linku.