Skandinavski hygge obuhvata komociju, udobnost i blagostanje

Tamo gdje je sve po mom!

Kreirajte atmosferu koja odiše smirujućim stilom – koji stvara osjećaj mira i ravnoteže u svakom prostoru

Kada pomislimo na jesen većina nas se sjeti pečenih kestena, posljednjih toplih zraka sunca, kišnih perioda i slikovitih prizora lišća u svim nijansama žute i smeđe boje – koji opadaju s drveća tokom dugih šetnji prirodom. Jesen nas uči da svakom periodu prije ili kasnije dođe kraj i da moramo biti svjesni toga koliko je važno otpustiti prošlost i gledati samo sadašnjost i budućnost. Mjesec septembar je i mjesec novih početaka! Vrijeme je radosti i izazova! Vrijeme je kad jesenja bajka toplih boja pripovijeda šarenu priču… Vrijeme je kad\’ se uz šoljicu čaja, ili omiljenog toplog napitka, uživa u udobnosti doma, stoga je posebno važno obratiti pažnju na uzbudljiv proces uređenja enterijera, svoje oaze mira, kako bismo osvježili dom i stvorili ugodnu atmosferu.

Sezona počinje udobnošću i bojama! Koristite različite teksture, oblike, kreativne detalje kako biste dodali lični pečat.

Omiljene mekane dekice i šalovi, ukrasni jastuci – zanimljivih dezena, umjetnine, zidne zavjese, pažljivo odabrana ogledala, biljke – izvrstan prirodan dodatak za ukrašavanje, vaze, svijeće, posuđe, korpe za odlaganje… – učinit će vaš dom ugodnijim i jedinstvenim… Kreirajte atmosferu koja odiše smirujućim stilom – koji stvara osjećaj mira i ravnoteže u svakom prostoru!

\"\"

\"\"

\"\"

Najvažniju ulogu u uređenju prostora ima namještaj i stvaranje ugodne atmosfere. Dizajn, materijali, boje mogu utjecati na izgled našeg doma. Važno je birati komade koji odgovaraju našim potrebama, ukusu, ali i sigurnosnim standardima koje želimo ispuniti. Ovisno o tome koliko ste odgovorni i održivost vam je važna u svakom segmentu života – birajte komade koji traju, koji su funkcionalni, čija proizvodnja vodi računa o zaštiti okoliša, a koji su istovremeno u trendu.

Idealan dom – „okupan svjetlošću“  unijet će mir u svakodnevnicu. Unesite u svoj dom dozu jednostavnosti, stvorite efekat prozračnosti i nenametljive elegancije uz svevremenski skandinavski stil, koji podrazumijeva čiste linije u arhitekturi i u dizajnu namještaja.

Blagodat skandinavskog stila leži upravo u jednostavnosti, funkcionalnosti, održivosti…

Svoj dom uredite na praktičan način, umjesto mnoštva nepotrebnih stvari, na ulazu će se  sjajno uklopiti regali s više razina, ogledala ili stolić s prostorom za odlaganje stvari.

Kako biste stvorili skladnu harmoniju – birajte sve nijanse bijele ili bež… Uz bijelu, odlično idu i nijanse sive, kao i drvenasti, prirodni tonovi…

\"\"

Dodajte malo karaktera prostoru i poigrajte dezenima ili oblicima a za to je savršena  sivo crna fotelja – napravljena od najfinijeg materijala – kako biste dugoročno uživali u udobnosti – dok gledate omiljenu seriju, kombinirajte s neutralnom garniturom gdje ćete stvoriti najljepše uspomene… U ambijent dodajte kvalitetan, praktični sto, komodu i popratne dekoracije – koje će vas učiniti sretnim, a jesenje dane ugodnijim…

\"\"

Važni su i tepisi! Pronađite veliki, udoban tepih sa suptilnim uzorkom izrađen od prirodnih materijala.

Minimalistički enterijer upotpunite elegantnom rasvjetom, a kako biste potaknuli osjećaj mira – neka vaše sobe budu blago osvijetljene.

Uživajte u danima koji dolaze i stvorite jedinstveni izgled doma uz minimalizam  i eleganciju a za više inspiracije pogledajte JYSK novitete za jesen pred nama…

 Skandinavski dizajn s funkcionalnom – elegancijom japanske estetike

\"\"

 – Miran dom za kojim svi žude stvorit će Japandi dizajn enterijera, spajajući skladan spoj funkcionalnosti i stila. Japandi je stil u kojem nema nereda! On spaja glatke, moderne linije skandinavskog dizajna s funkcionalnom – elegancijom japanske estetike. Njegovi principi u fokus stavljaju čiste linije, prirodne elemente, svijetle prostorije, neutralne boje… Prirodna vlakna svijetlih boja i održivi materijali – poput ratana, bambusa, pamuka, konoplje i papira – ključna su komponenta Japandi stila. Za vizuelni doživljaj, možete dodati i neke boje metala prema vlastitom odabiru. Uz bambus i ratan, drvo je očigledan izbor za namještaj. Manje je više, definitivno, pa neka i dodaci za enterijer budu minimalni. A, skandinavski komadi, obično, imaju čiste, jednostavne linije. U Japanu je uobičajenije obojeno drvo i namještaj zakrivljenog oblika. Nemojte se bojati miješati i slagati ova dva stila kako biste povećali vizuelni efekat.

\"\"