Sedam jednostavnih trikova s kojim ćete uvijek imati odličnu frizuru

Dobra frizura ističe oči, posvjetljuje kožu i pomlađuje, a s njom se osjećamo samopouzdanije i bolje. Poznati svjetski frizeri otkrili su sedam trikova s kojim ćete uvijek biti zadovoljni svojom frizurom

Nosite frizuru koja vam se sviđa

Šišajte se kada to želite, a ne zato što mislite da biste trebali. Ne znam ko je proširio onaj mit da bi se žene u određenoj dobi trebale početi šišati na kratko, no to jednostavno nije istina. Nema ništa gore nego žena koja od prekrasne duge kose dođe na loše ošišanu kratku frizuru jer se nada da će izbrisati 10 godina s lica u samo sat vremena – otkriva frizer Lee Stafford.

Trik s kojim znate da imate savršenu boju

Kada imate savršenu boju kose za svoj tip kože, ljudi će primjećivati vaše oči, a ne boju kose. Nemojte na vlastitu ruku pokušavati samostalno obojiti kosu koja je četiri ili više nijansa svijetlija ili tamnija od vaše prirodne boje. Za takve eksperimente posjetite profesionalnog frizera– tvrdi Daniel Galvin.

Prilagodite boju kose godinama

-S godinama se mijenja boja naše kože, pa bismo zato trebali prilagođavati i boju kose. Jednako je važno odabrati najbolju frizuru za sebe. Šiške će skinuti nekoliko godina s lica, kao i slojevito ošišani vrhovi. No imajte na umu da će i najbolja frizura izgledati loše ako je ne stilizirate pravim proizvodima za svoj tip kose – kaže frizerski stilist Trevor Sorbie.

Perite kosu na pravilan način

Ni najbolji proizvodi za stiliziranje neće vam pomoći ako kosu ne perete na pravilan način. Činite to kao i frizerskom salonu: šamponirajte vlasi dvaput, pa ih dobro isperite. I ne zaboravite koristiti šampon za vaš tip kose – savjetuje frizer Nicola Clarke.

Osušite kosu prije stavljanja regeneratora

-Posušite kosu peškirom nakon šamponiranja, a prije nego što nanesete regenerator. Višak vode u kosi spriječit će prodiranje regeneratora, pa vam kosa neće izgledati onako zdravo i sjajno – preporučuje frizer Charles Wortington.

Nađite dobrog frizera usmenom predajom

Usmena preporuka je uvijek dobar način da dođete do profesionalca za kosu kojim ćete biti zadovoljni. Ako primijetite ženu čija vam se kosa i frizura sviđa, pitajte ju ko je šiša – kaže Andrew Collinge.

Eksperimentirajte u ljeto ili nakon odmora

Ljetne praznike iskoristite u svoju korist. Ako želite svijetliju boju, obojite kosu nekoliko sedmica prije odlaska na more. Sunce će dodatno posvijetliti pramenove, a vi onda možete procijeniti sviđa li vas se nova boja. S druge strane, prefeirate li više tamnije nijanse ili boju karamele, pričekajte da se vratite s odmora prije nego što odete do svog frizera, jer će je more i so isprati – zaključuje Nicola Clarke.

(Zadovoljna.hr)