Šarmantne Mostarke Boljim odlukama krenule u novu Ladies In sezonu

Ladies In nastavio je svoju misiju i u 2023. godini. Nakon eventa u Banjoj Luci , Ladies In se održao sinoć, 18. aprila u Princess sali u Mostaru. Mostarke su širile su dobro raspoloženje, a događaj je sve prisutne podstakao na Bolje odluke.

Na sinoćnom eventu fokus je bio na sustainable livingu, kao i promociji održivog razvoja u svim segmentima, kako za kompanije, a tako i za pojedince. Utjecajni bh. modni dizajner – Adnan Hajrulahović Haad govorio je o tekstilnoj industriji, kao zagađivaču zemlje, modi – kao načinu života, odjeći, zaštiti okoliša i sredine, reciklaži – kao prevenciji zagađenja okoliša, te je sve dame posavjetovao  kako da na kreativan način ispolje vlastite stavove. Cilj ove sezone – osme po redu je, između ostalog, da promovira i važnost očuvanja prirodnih resursa, jer ovakav način života stvara ravnotežu, između društvenih, ekoloških i ekonomskih potreba, te se osigurava održivost i dobrobit budućih generacija.

\"\"

– Moda i odijevanje su bitne stvari. Kažu da je fudbal najbitnija sporedna stvar na svijetu. Lažu nas! Moda je. Ne šutamo loptu ujutro kad se spremamo za posao, nego se pogledamo u ogledalo i to što vidimo je naš stav o modi i odijevanju. A, moda i odijevanje neminovno ostavljaju utjecaj na planetu i moramo preuzeti odgovornosti za naše stavove i naučiti se reciklirati i koristiti potencijale koji nas okružuju. Svako od nas satkan je od spektra identiteta i kreativnost nam pruža mogućnost da ih ispoljimo i definiramo – poručio je Haad.

\"\"

Poučeni ranijim iskustvom, organizatori u novoj sezoni pružaju mogućnost gošćama da razviju svoje vještine i talente, da nauče nešto što ranije nisu znale, podrže jedna drugu, te svoja druženja pretvore u inspirativne trenutke u kojim oslobađaju svoju maštu i razvijaju kreativnost. Tako su dame – gošće eventa izdvojile komad odjeće iz svog ormara (koji dugo stoji ili su željele baciti) – kako bi on bio dio umjetničke instalacije u svrhu podizanja svijesti i samoodrživosti u našoj okolini, te su oslikavale Mostar na kreativnoj radionici.

\"\"

Tako ćemo i dalje – kroz kreativne tematske evente i zanimljive radionice iz mjeseca u mjesec, putovat kroz Bosnu i Hercegovinu, slaviti uspjehe, promovirati životne vrijednosti.

\"\"

\"\"

I dalje, članice Ladies In zajednice imat će priliku uživati u različitim sadržajima koje za njih priprema Ladies In tim, a sve u cilju ekonomskog, socijalnog, kulturnog i političkog osnaživanja bh. žena, jačanja zajednice, njihovog umrežavanja, te osnaživanja ženskog poduzetništva. Značaj projekta prepoznali su i mnogobrojni partneri koji svojim sudjelovanjem podržavaju ovaj događaj.

\"\"

\"\" \"\"

Značaj projekta u Mostaru prepoznali su i mnogobrojni partneri koji svojim sudjelovanjem podržavaju ovaj događaj. Jer, zajedno stvaramo bolje sutra!

– Oriflame

– Bambi

– Wellnes

– Bioten

– Ovnak

– Artessa

– Ziaja

– Domano

– Vitaminka

– Vitinka

Sinoćni događaj – upriličen je bez duhanskog dima uz mogućnost korištenja alternativa za zagrijavanje duhana – IQOS-a.

Ostatak fotogafija, pogledajte OVDJE