ROŠTILJ ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU OD BAMBUSA I KARTONA

U susret Danu planete Zemlje JYSK predstavio prenosivi roštilj za jednokratnu upotrebu sa manjom emisijom CO2

JYSKova sistemska briga o okolišu rezultirala je roštiljem za jednokratnu upotrebu CASUS. CASUS je izrađen isključivo od prirodnih materijala kao što su drvo, bambus, karton i lava kamenje. Uz iznimku kamenja lave, koje može pridonijeti plodnosti tla, cijeli je roštilj biorazgradiv.

Jednokratni roštilj CASUS nosi oznaku FSC® Recycled, što znači da je potvrđeno da je roštilj izrađen od recikliranih šumskih materijala. Na ovaj način JYSK nudi alternativnu opciju tradicionalnim jednokratnim roštiljima, smanjujući potražnju resursa temeljenim na izvornim šumama.

Proljeće je sezona druženja na svježem zraku i u dobrom društvu, uz ukusna jela s roštilja. Meso i povrće pečeno na uglju imaju posebnu aromu i okus te vjerujemo kako ćete uživati u jelima na bilo kojoj lokaciji koju odaberete. Jednokratni roštilj je kompaktan, jednostavan i može sa vama ići na plažu, planinu ili park. Spreman je za pečenje nakon samo 5 minuta, održava visoku i ravnomjernu temperaturu čak 60 minuta.

Ono što je bitno je da CASUS roštilj koristi do 50% manje drvenog uglja od ostalih jednokratnih roštilja na tržištu, čime se proizvodi manja emisija CO2. Toplotna izolacija, izrađena od kombinacije kartona i vulkanskog kamena, zadržava toplinu i smanjuje rizik od opekotina, ali i potencijalnih šumskih požara.

Na globalnoj razini, moramo raditi na smanjenju upotrebe štetnih sirovina, kako bismo smanjili otpad koji završava u našoj prirodi. Iako moramo brinuti o našoj planeti svaki dan, htjeli smo upravo za Dan planete Zemlje našim kupcima pružiti opciju ekološki prihvatljive aktivnosti koju svi vole kada krenu topliji dani. Dan 22. april  nam je svima podsjetnik koliko, pa i malim koracima, možemo i moramo brinuti o našem okruženju. JYSK svojim djelovanjem želi uspostaviti nove navike za buduće generacije”, izjavila je Zvjezdana Novak, Communications managerica za JYSK Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija.

Kako bi se CASUS roštilj reciklirao, potrebno je pobrinuti se za njega ispravno – odložiti ga u običnu kantu za otpad, ali možete ga staviti i u logorsku vatru. Ono što je iznimno važno kod aktivnosti na

 

 

otvorenom, a uz vatru, je da temeljito ugasite svaki komad žara nakon korištenja, kako bi naša priroda ostala zelena i netaknuta.

JYSK kontinuirano radi na razvoju inovativnih i održivih rješenja pakovanja svojih proizvoda kako bi pružili svojim kupcima sigurnu kupovinu sa pozitivnim utjecajem na okoliš.