RACE FOR THE CURE: 10 hiljada registrovanih učesnika, prikupljeno 200.000 KM

U Sarajevu je danas održana 16. \”Trka/šetnja za ozdravljenje – Race for the Cure\” za koju je ove godine registrovano 10.000 građana okupljenih u 261 tim. Prikupljeno je rekordnih 200.000 maraka.

\"\"

Uz Sarajlije danas su život na ulicama glavnog bosanskohercegovačkog grada slavili i gosti iz cijele BiH koji su stigli u organizaciji Think pink – Zajedno smo jedno i udruženja pacijentica oboljelih od karcinoma dojke iz više od 50 gradova i općina.

\"\"

Rezultati  suosjećanja koje su pokazali građani, na manifestaciji čiji je cilj osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke, bit će paketi prve pomoći za svaku novooperisanu ženu. Novac prikupljen od registracija u potpunosti će biti utrošen i za besplatne mamografske preglede koje organizacija Think pink obavlja u čitavoj Bosni i Hercegovini, te psihosocijalnu pomoć oboljelim ženama, edukaciju građana o ovoj bolesti, te druge aktivnosti kojima se ukazuje na važnost preventivnih pregleda.

\"\"

Nakon zagrijavanja uz fitness instruktoricu Lejlu Šebić i zumbu sa Jasminom Begovićem održane su dječija trka i trka za rekreativce. Šetnju  na kojoj je učestvovalo nekoliko hiljada građana predvodilo je više od 500 žena u roza majicama, heroina koje su preživjele karcinom dojke.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Maid Hećimović, mažoretkinje iz Mostara, Sarajevo Drum Orchestra i DJ Muki.

Organizatori su izraziili zahvalnost svim registrovanim građanima, sponzorima, medijskim partnerima i ambasadorima projekta koji su dali veliki doprinos najvećem društveno odgovornom događaju u BiH.