Prekršite pravila tradicionalnog načina Prodaje i radite sve što drugi ne rade

Trening za profesionalce u prodaji – Dragan Vojvodić, Sandler trener

ZA KOGA:

– profesionalce prodaje

– menadžere prodaje

– vlasnike

-izvršne direktore

TUZLA (05.- 06. 09. 2017.)

BANJA LUKA (12.- 13.09.2017.)

Početkom mjeseca juna održan je SANDLER trening za profesionalce u prodaji u Sarajevu i ujedno najavljen novi trend u edukaciji ovakve vrste. Sandler trening je svjetska kompanija koja ima dugogodišnju tradiciju u edukaciji drugačijeg pristupa i razvijanja prodajnih vještina. Sjajno iskustvo i odličan pristup trenera rezultiralo je velikom interesom za ovaj trening. Nastavljamo sa novim ciklusom treninga koji će se održati u Tuzli (5. i 6. septembra), te Banja Luci (12. i 13. septembra).

Osnovni zadatak treninga bio je osloboditi se zabluda, tradicionalnog načina prodaje, ne pratiti tuđi, već kreirati vlastiti “Sistem za prodaju”.

Trening je vodio Dragan Vojvodić, Sandler trener, koji je svim učesnicima ponudio rješenja i pomoć kako da rade pametnije i mudrije, a ne teže.

Sudionici treninga bili su predstvanici vodećih bh. kompanija, kojima su dodijeljeni i certifikati o uspješno savladanim osnovama Sandler Sistema Prodaje, razumijevanju Sandler rječnika i koncepta što predstavlja osnovu za njihov dalji razvoj.

Agencija Altermedia d.o.o koja organizuje ovu vrstu treninga je eksluzivni zastupnik Sandler treninga za Bosnu i Hercegovinu, a koja posjeduje dugogodišnje iskustvo u organizaciji različitih vrsta edukacija i konferencija.

Na treninzima će se razmatrazi i polemisati o sljedećem:

-Osvješćenje: zašto kupcima svijesno pomažete da vas kontroliraju i ucjenjuju popustima, a poslije se ljutite na njih što vam to rade?

-Naučite da kvalificirate šansu, ako svaki sastanak vidite kao šansu, imat ćete ozbiljne probleme u prodaji.

-Naučite da Prodate Danas, a savjetujete Sutra.

-Sandler će vam pokazati kako da više nikada ne budete Besplatni Savjetnik-iskoriste vas za informacije, a završe posao s drugim.

-Ne smijete se ponašati predvidivo, jer ćete i biti tretirani tako, što je već i suvišno bolno.

-Ako na kraju razgovora često čujete: razmislit ćemo, problem na početku razgovora.

-Kako ćete znati da imate samopoštovanje u prodaji-samo kada naučite da idete na kvalificirane sastanke koji hrane vašu porodicu i firmu.

-Ako vas sagovornik pažljivo sluša, sigurno neće postati vaš klijent. Naučite pitanja iz Reversne psihologije koja vam pomažu da saznate prave motive kupovine.

-Ne čekajte poslije prezentacije njegov odgovor tada je već kasno. Vjerovatno mu više nećete ni trebati. Zatvorite prodaju na početku, a samo je potvrdite poslije prezentacije.

-Ne počinjite prvi kontakt ponudom, jer ćete vjerovatno biti posljednji.

-Cijena NIKAD nije problem već to što vas ne poštuju i zato što nemaju motiv da plate više.

-Shvatit ćete zašto je znanje o proizvodu VAŠ najveći neprijatelj i zašto znanje NE PRODAJE.

Gore navedeno je samo dio onoga što možete razmotriti, analizirati i poduzeti odgovarajuće poteze. Svakako ćete imati priliku da budete dio drugačijeg pristupa koji će uticati ne samo na vase vještine u prodaji već na drugačiji pristup životnim situacijama. Više informacija možete dobiti na info@altermedia.ba a mi vas očekujemo.

PRIJAVE NA: www.profesionalciprodaje.gr8.com