Nova ikona stila: Upoznajte lijepu suprugu argentinskog predsjednika

Kada je prije nekoliko dana argentinski predsjednik doputovao u prvu zvaničnu posetu Španiji, oči su bile uprte u njegovu prelijepu suprugu, Julianu Awadu. Ko je ljepotica koja plijeni egzotičnom ljepotom svojstvenom latino damama koje su pobjeđivale na takmičenjima za Miss svijeta i koja je uspjela zasjeniti čak i kraljicu Letiziju

Ova 41-godišnja ljepotica ima libanske i sirijske korene, a studij je završila na eminentnom Oxfordu. Awadin otac je imigrant iz Libana, iz malog mjesta Baalbek koji se nalazi sjeverno od Bejruta, dok joj je majka iz Sirije, također imigrirala u Argentinu. Oba njena roditelja imaju jako muslimansko naslijeđe ali su zbog nemira u sosptvenim, matičnim zemljama morali da emigriraju u Latinsku Ameriku.

\"\"

Juliana je prije udaje za Mauricija kojem je ovo treći brak, radila dugi niz godina u porodičnoj tekstilnoj firmi. Iz prethodnog braka, i to sa belgijskim grofom, ima kćerku Valentinu, dok iz aktuelnog, sadašnjeg sa Mauricijem ima kćerku Antoniju. Iako ima muslimansko naslijeđe, Juliana koja ima čak petoro braće i sestara, još u djetinjstvu je prešla u katoličku vjeru upisavši Dvojezičnu školu i kasnije studije engleskog jezika na Oxfordu, piše El Pais.

\"\"

I prije braka sa Mauricijom, Juliana je bila redovan \”gost\” tabloidnih novina i magazina, ali od momenta kada je postala Prva dama Argentine njena kretnja prate fotografi iz sata u sat. Lijepa Juliana je stil i zanimanje za modnu industriju naslijedila od majke Else Baker, koja je na čelu modne kompanije Awada u kojoj je jedan od vlasnika i dizajnera Juliana koja je bila na nekoliko studijskih proputovanja Evropom zarad boljeg upoznavanja mode i njene historije.

\"\"

\"\"

Većina magazina i urednika se slaže da je Juliana Awada jedna od najbolje odjevenih dama na svijetu.  Prednjači Vogue koji je bio oduševljen Awadinim stilskim izborom za vrijeme predsedničke debate tokom koje je Juliana nosila bijelo, svilenkasto odijelo, zatim kada je na inauguraciji prošetala prelijepu ivory haljinu i skinny jeans u kojemm se pojavila na susretu sa ljudima koji su ga podržali.   (Izvor: Elle.rs)