Ne možete bez šminke? Pogledajte najbolje savjete za šminkanje na moru!

Nošenje šminke na plaži obično izaziva negativne reakcije. U prošlosti smo rijetko mogli vidjeti žene sa šminkom na plaži, ali kao i sve u 21. vijeku, stvari su se veoma brzo promijenile

\"\"

Društvene mreže igraju veliku ulogu u promoviranju načina života, pogotovo kod mlađih generacija, pa možemo reći da je trend savršeno, ali diskretno našminkanog lica na plaži došao upravo od najutjecajnijih Instagram lica. Naravno, ne smijemo zaboraviti da je retuširanje i predstavljanje realnosti na društvenim mrežama proizvod silnih aplikacija koje nam dozvoljavaju da istu stavimo u savršen okvir kroz koji želimo da nas drugi vide.

Ipak, ako ste ljubitelj nošenja šminke na plaži, imajte na umu ove jednostavne savjete prije nego se odlučite prikazati u vama najboljem izdanju.

Uvijek koristite kremu za zaštitu od sunca (SPF)

Prije primjene šminke ne zaboravite da uvijek trebate primijeniti zaštitni faktor. Određeni puderi imaju SPF u svojoj formuli, ali za jako, morsko sunce je potrebno mnogo više zaštite. Na lice nanesite velik sloj kreme za sunčanje i ostavite ga oko 20 minuta prije nego što nanesete šminku.

Ne nanosite mnogo pudera! 

Debele i kremaste formule će se pretvoriti u katastrofu nakon nekoliko minuta pod vrućim ljetnim suncem. Ako ne možete ići bez pudera, pokušajte miješati kapljicu svog pudera s kremom za sunčanje. Druga mogućnost je krema u boji. Upravo sa ovom kremom nećete osjećati težinu kao sa matt puderom, a vjerujemo da ćete biti zadovoljni, jer u sebi sastoje dovoljnu količinu kreme za sunčanje koja vam je potrebna.

Koristite bronzer

Bronzer će poboljšati vašu prirodnu boju kože i pretvoriti vas u preplanulu divu. Nanesite lagane konture na strateške dijelove lica kako biste naglasili svoje jagodice. Ne pretjerujte sa nanošenjem kako se nakon prvih pola sata ne bi stvorio nered na vašem licu. Najbolja mogućnost je upotreba kremastog bronzera ili tamnijeg pudera. Uvijek nanesite diskretnu količinu, jer vjerujemo, da ne želite pretjerati.

Highlighter

Ako bi trebali odabrati samo jedan proizvod koji ćete nositi na plaži, onda bi to trebao biti highlighter. Kako bi postigli izgled zdrave, svježe i sjajne kože potrebno je da nanesete samo malu količinu highlightera iznad vaših jagodica.

Puder za dezinfekciju

Savjetujemo da izbjegavate proizvode u prahu pri odlasku na plažu, iz razloga što se lako ispiraju i na suncu stvaraju neželjeni izgled. Ako Vam je zaista puder u prahu omiljeni izbor, u najgorem slučaju ga možete nanositi na vašu T-zonu kako biste uklonili višak ulja i znoja iz lica dok krećete u plažni bar na osvježenje.

Vodootporni proizvodi

Korištenje maskare na moru je zasigurno izazov, uvijek postoji rizik da završite sa crnim krugovima ispod očiju. Ako ste se odlučili istaći vaše trepavice, barem to učinite ispravno. Vodootporna maskara, olovka za oči i kvalitetna Kajal olovka najbolji su proizvodi za besprijekoran izgled na plaži.

Koristite matirajuće papiriće

Bez obzira na to koliko želite zamaskirati svoje lice, sunce i voda će učiniti svoj posao i pokvariti vaš trud. Plaža nije definitivno mjesto za obnavljanje Vaše šminke.

Ako ranije nanešena šminka postane masna ili znojna, jednostavno obrišite lice s papirnatim papirom. Šminka sigurno može izblijedjeti, ali vaše će lice izgledati svježe i uredno.

Ruž

Zasigurno je potrebno izbjeći sjajne ili satenske formule ruža za usne. Korištenjem ovakvih ruževa Vaše usne će izgledati rastopljeno i razmazano.  Naša je preporuka da koristite kvalitetne ruževe matt strukture, kako bi postigli dugotrajan efekat i kako bi se mogli prepustiti uživanju na Vašem odmoru.  Budući da je ljeto, savjetujemo da ekperimentišete sa živahnim bojama. Boja nijanse “Coral”, “crvena trešnja” i “fuchsia” su neke od najtoplijih boja ruža za ovu sezonu, a upravo one će izgledati zabavno i egzotično na morskom suncu. Vjerojatno ste svjesni da matt ruževi nakon određenog vremena stvaraju suhoću vaših usana, stoga kako biste zaštitili svoje usne balzam za usne.