Maramra – savršeni luksuzni asesoari za svaku prigodu

Brend je osnovan početkom 2020. godine s misijom da za svoje kupce kreira proizvode i uslugu visoke kvalitete

Maramra je domaći brend koji se proizvodi u okviru MASA d.o.o. Sarajevo. S obzirom na to da je MASA ekskluzivni uvoznik premium italijanskog brenda ženskih i muških poslovnih torbi Piquadro, Marama sa svojim svilenim asortimanom se savršeno uklopila u portfolio ponude.

 Visoka kvaliteta

Maramra se bavi proizvodnjom svilenih marama i drugih svilenih asesoara. Brend je osnovan početkom 2020. godine s misijom da za svoje kupce kreira proizvode i uslugu visoke kvalitete.

\"\"

\"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\"

– Prva kolekcija naših svilenih marama se rasprodala neočekivano brzo, jer su drugačijeg ergonomskog dizajna koji olakšava način vezanja. Osim svilenih marama, proizvodimo i svilene trakice za kosu, muške leptir mašne, te ženske i muške kravate. A, s obzirom na sve pozitivne efekte koje svila ima na našu kožu i kosu, počeli smo s proizvodnjom svilenih jastučnica, svilenih kapica i svilenih uvijača za kosu – kazala je Amra Sofić, osnivačica bh. brenda Maramra, koja je nedavno promovirala i novu kolekciju.

– I kroz novu kolekciju zadržali smo ergonomski oblik naših svilenih marama, jer su se pokazale veoma praktične. Kako nam je cilj zadržati nivo unikatnosti i ovaj put, radili smo manje količine modela izrađenih od iste svilene tkanine. Posebno kreiran oblik Maramra svilenih marama dopušta nam da je nosimo kao mašnicu, kravatu ili pripijenu uz vrat. Možemo da je zakačimo na torbu, uvežemo u kosu. Marama može da bude i kao ukras u prostoru, na nama je da odlučimo kako je nositi.

Amra inspiraciju pronalazi u svakodnevnom životu savremene žene.

– Savremena žena je dama, autoritet, nježnost, ljubav, ambicija, emocija, koja hoće, može i uspijeva u svemu na šta stavi fokus. Baš kao i Maramra, svilene marame koje su ergonomski dizajnirane kako bi vezanje bilo što lakše i praktičnije, a istodobno veoma kreativno i ženstveno. Odluka o uvođenju novog proizvoda je uvijek proces, a na kraju se sve to uklopi spontano kroz istraživanje i proučavanje određenih tema ili čak kroz upoznavanje novih potencijalnih partnera i saradnika. U kontinuitetu kroz proces stvaranja, učimo nešto novo i težimo ka izvrsnosti.

 Historijski trenutak

Kupci ovog brenda vole kvalitet Maramara proizvoda, unikatnost, te kvalitet usluge.

– Naši kupci biraju Maramra proizvode za poklone dragim osobama, ali i da sebe obraduju sa lijepim detaljima. Maramra se bira i kao poslovni poklon za poslovne partnere i klijente. Naš brend karatkterizira uzak asortiman visoke kvalitete u kojem se trudimo biti posebni. Marama se uklapa u svaki historijski trenutak i u trenutak koji nas čeka u budućnosti. Načinom kako Maramra komunicira prema tržištu spontano se segmentira naše ciljno tržište i trendovi koje naše tržište prati. Naši kupci i klijenti su prepoznali kvalitet i jedinstvenost, a taj trend je vječan kao i svilena marama.

Maramra proizvodi mogu se kupiti u novo otvorenom shopu u centru Sarajeva na adresi Branilaca Sarajeva br. 30 (između BKC-a i restorana Preporod) i putem web shopa masa.ba