Make up vatromet

Intenzivne nijanse koje savršeno ocrtavaju svaki detalj vašeg lica pravi su hit i ovog proljeća koje nam već kuca na velika vrata. Zato vam ove sezone predstavljamo stare boje u boljim i zanimljivim tehnikama i stilovima

Plava magija

Jasne boje, čiste konture: suština ovog makeup-a nisu samo novi, intenzivni tonovi, nego i aktuelna precizna tehnika šminkanja.

Na kapak nanesite podlogu kako biste spriječili da se sjenilo istopi na pregibima. Nakon toga gornji kapak obojite plavom sjenkom koju ćete nanijeti sunđerastim aplikatorom koji ćete prethodno malo navlažiti. Tako će nijansa biti intenzivnija. Dio do prevoja kapka malo jače naglasite, a krajevima dajte malo suptilniji i ne tako oštar završetak. Mrlje i nejednakosti popravite štapićima za uši, a potom na trepavice nanesite crnu maskaru. Usne obavezno ostavite u decentnom nude looku

Pink ludilo

Iako ćemo uskoro zagaziti u prve jesenje dane, to ne znači da se već treba odreći aktuelnih pink nijansi na usnama. Za prve jesenje dane vam preporučujemo malo drugačiji način finiširanja: tonovi ne trebaju biti previše sjajni ili mat, već blago kremasti.

Prvo olovkom naglasite konture usana, a zatim ih obojite. Na četkicu nanesite malo pink boje i razmašite je po usnama. Prvo obojite konture, a zatim i ostatak usana. Zatim stavite na usne tanki sloj papirne maramice i preko njega nanesite malo pudera u prahu. Na kraju stavite balzam kako biste dobili kremasti sjaj. Konture očiju dovoljno je naglasiti malo tamnijim krejonom i maskarom ili umjesto olovke možete nanijeti samo malo na rubove sedefaste sjenke u nekoj bež, pastelnoj boji.

Retro senzacija

Trendi look u fazonu četrdesetih godina i crvene senzualne usne su savršena kombinacija. Ovakav makeup styling savršeno izgleda i u dnevnim varijantama.

Lice i usne matirajte svijetlim transparentnim puderom u prahu. Zatim konture usana naglasite olovkom boje vina, a zatim ih kompletno obojite istom bojom. Zatim četkicom nanesite ruž boje šljive, ali samo jedan nanos. Višak skinite maramicom. Na oči za dnevnu varijantu biće dovoljan samo jedan sloj maskare za dnevne varijante, a ako se spremate za večer onda konture očiju ocrtajte na gornjem kapku tamnijom sjenom, a donji oivičite olovkom boje zlata.