KOMPANIJA AVON DOBILA CRUELTY FREE INTERNATIONAL ODOBRENJE

Kompanija Avon je prva globalna kozmetička kompanija koja je okončala testiranje na životinjama u svim zemljama u kojima posluje i započela partnerstvo sa međunarodnom organizacijom Cruelty Free International. Odobrenje za čuveni Leaping Bunny program predstavlja nagradu za 30-godišnji trud, zalaganje i posvijećenost dobrobiti životinja.

Program Leaping Bunny je globalno prepoznatljiv zlatni standard za proizvode bez okrutnosti, sa zahtjevima koji su iznad i izvan zakona koji ograničavaju testiranje na životinjama. Avon je testiranje na životinjama prekinuo još prije 30 godina, a bezbijednost svojih proizvoda provjerava koristeći dobro poznate naučno utemeljene alternative, kao što su kompjutersko modeliranje i in-vitro laboratorijsko testiranje. Cilj je isporučiti proizvode koji zadovoljavaju potrebe kupaca bez ugrožavanja posvećenosti kompanije dobrobiti životinja, visokim standardima bezbijednosti proizvoda ili poštovanju regulatornih zahtjeva.

Prvi Avon asortimani koji su dobili odobrenje Leaping Bunny su Avon mirisi, Avon Care linija i Anew linija, dok će svi ostali asortimani Avon proizvoda dobiti odobrenje u roku od 12 mjeseci. Da bi se ovo odobrenje dobilo, cijeli Avona lanac opskrbe bio je podvrgnut rigoroznoj reviziji, kako bi se osigurala usklađenost sa strogim kriterijima Leaping Bunny-a.

Od 2017. godine broj brendova koji se raspituju o odobrenju je zabilježio porast od 190%, pokazujući da globalna potražnja potrošača za proizvodima bez okrutnosti utiče na to kako brendovi rade. Ovaj program je jedini standard bez okrutnosti koji zahtjeva da brend implementira sistem praćenja dobavljača, provjeru lanca opskrbe sve do nivoa proizvođača sastojaka, pridržavanje politike fiksnog krajnjeg datuma i prihvatanje redovnih nezavisnih revizija kako bi se osigurala stalna usklađenost.

„Drago mi je što mogu da najavim naše partnerstvo sa kompanijom Avon. Ova saradnja prava je prekretnica za ovaj globalni brend i bilo je zadovoljstvo pomoći im da okončaju testiranje kozmetike na životinjama i proglasiti Avon mirisne proizvode, Avon Care liniju i Anew liniju zvanično odobrene u okviru programa Leaping Bunny. Radujem se našem kontinuiranom partnerstvu kako bismo odobrili čitav asortiman Avon proizvoda u narednih 12 mjeseci. Dobrodošli u porodicu Leaping Bunny!” – izjavila je Michelle Thew, Cruelty Free International CEO.

Angela Cretu, izvršni direktor Avona, dodala je: „Kao brend sa dugogodišnjom posvećenošću da učini svijet boljim za sve, ponosna sam što mogu da najavim partnerstvo Avon kompanije sa Cruelty Free International, nadovezujući se na našu 30-godišnju posvećenost dobrobiti životinja.