Kombinacije boja i uzoraka koje laskaju vašoj silueti

Vaš stil trebao bi u prvi plan staviti udobnost i samopouzdanje. Eksperimentirajte s bojama, stilovima i dodacima kako biste otkrili šta vam pomaže u izražavanju  jedinstvene osobnosti…

 

 

Prugice, karirani uzorci i tačkice su klasični dezeni koji će se i ovog ljeta naći u odjevnim kombinacijama. To su uzorci koje je lako kombinirati, te koje često možemo nositi i više sezona. Mali uzorci, poput sitnih cvjetnih motiva ili mikrotačkica imaju sposobnost kamuflaže preusmjeravanjem pažnje i to treba iskoristiti. Tamnije pozadine s manjim, svjetlijim uzorcima mogu dodatno poboljšati iluziju vitke figure.

 

Ono što je svake sezone novo su tonovi boja, te njihove kombinacije. Tako nam ovo ljeto donosi kombinaciju mustang plave, koja ima metalik sjaj i sive kože, kombinaciju klasične bijele i sive boje koja je nepobjediva za sve ljubitelje klasike. Nijansa čaja od breskve, lagani ton narandžaste, uz bež vašem izgledu donijet će dinamičnost, dok će duboka plava uz zelenu boju mora na pojedinim dijelovima cijeloj pojavi donijeti svježinu. Osnovni ton sezone, lavanda ljubičasta svojom vibracijom očarava uz malo boje citrusa i purpurne. Mramorno plava i siva za formalne i neformalne prilike daju vam sigurnost tamnih nijansi, dok ljubičasta sirena i boja koralja uz nijansu mora odmara dušu toplinom i spokojem.

 

Dodir elegancije

 

Za krupnije žene, s manjim gornjim dijelom tijela i zaobljenijim kukovima i bedrima, ključ je u balansiranju proporcija. Efikasan tehnički pristup kombinacija je tamnih donjih dijelova s jarkim gornjim dijelovima. Pastelna košulja s crnom suknjom ili hlačama oslikava ovu formulu. Potražite gornje dijelove s V-izrezima ili dizajnima s preklopom, razmislite o haljinama s naglašenim strukom. Umjesto crne koja uvijek donosi notu vitkosti i elegancije – ovog ljeta izaberite tamnozelenu ili smaragdnozelenu, tamnocrvenu ili mornarskoplavu, te različite nijanse sive. Ove alternativne tamne boje donijet će vam novi dodir elegancije, a postići ćete efekt.

 

 Samo vertikalno

 

Kada se radi o korištenju uzoraka za stvaranje efekta mršavljenja, pruge su najbolji odabir. Vertikalne pruge, koje idu od vrha do dna, najbolji su izbor za postizanje višeg i mršavijeg izgleda. Horizontalne pruge imaju suprotan efekt.  Tu je i tzv. color blocking, modna tehnika koja koristi dvije ili tri različite boje u grafičkim oblicima, kako bi stvorila vizualno laskaviju siluetu. Tamne nijanse prirodno stvaraju dubinu i minimiziraju određena područja.