Jedan radni dan sa Miroslavom Momčilović

Ekipa magazina Ladies In zaputila se u Banja Luku – kako bismo jedn radni dan proveli s Miroslavom Momčilović – brend menadžericom za Bioten u kompaniji Sarantis. Po zanimanju je diplomirana ekonomistica s više od šest godina radnog iskustva. Svoje prve poslovne korake napravila je upravo u ovoj kompaniji. Početak poslovne karijere obilježili su poslovi u finansijama, nakon čega prelazi u marketing. Sarantis Grupa je multinacionalna kompanija za proizvode široke potrošnje – koja neprestano raste i širi svoju mrežu vodećih brendova. Sarantis Banja Luka, kao dio ove kompanije, posluje na prostoru BiH od 2011. godine…

\"\"

Foto: Saša Ratković

6:30

– Svakog radnog dana alarm me budi u 6.30. Uz miris prve jutaranje kafe i svježe cijeđenog limuna, počinjem dan uz lagane ritmove omiljene muzike. Jutarnje istezanje mi pomaže da se što prije razbudim i spremim za izazove koji me čekaju.

\"\"

7:30

– Vozim se do firme koja je udaljena 20-ak minuta vožnje autom. To vrijeme u autu koristim za slušanje glasnije i ubrzane muzike – koja mi prija da me dodatno razbudi.

8:00 

– S poslom počinjem u 8.00. Uvijek se trudim da što bolje organizujem radni dan. Volim napraviti dnevni plan rada i on mi služi da što ažurnije završim sve zacrtane obaveze. Naravno, kako je posao dinamičan, često se desi da iskoče neke neplanirane aktivnosti, ali sve je to dio ovog posla. Također s kolegama dogovaram aktivnosti za taj dan, razmjenjujemo informacije o aktuelnim dešavanjima i planiramo poslove za naredni period.

10:00

– Radi se dosta aktivnosti i projekata tokom cijele godine, ali posebna pažnja se posvećuje lansiranju nove linije i plasiranju novog proizvoda. Nedavno je lansiranja nova Nutri Calcium linija i u toku je reklamna kampanja, koju moram da ispratim i analiziram rezultate koje ona donosi.

\"\"

12:00

– Vrijeme je za pauzu. Obično pola sata iskoristim za doručak i kafu sa kolegama. Kada vrijeme dozvoljava, pauzu iskoristimo u bašti obližnjeg restorana, gdje se okupimo i razgovaramo o temama iz svakodnevnice, te razmjenjujemo mišljenja o situacijama sa kojima se suočavamo, nakon čega se vraćamo na svoja radna mjesta. Ovih pola sata predaha učine da napunim baterije za ostatak radnog dana.

\"\"

14:00

– Pred kraj radnog dana imam običaj da pregledam koliko posla sam za taj dan uspjela završiti. Volim kada pogledam u zadatke koje sam zacrtala za taj dan, a pored njih se nalaze kvačice, što znači da je dan bio produktivan. S druge strane, kako je posao dinamičan, često se desi da se obaveze od tekućeg dana prenesu za sutra.

\"\" \"\"

16:00

– Radni dan se približio kraju i završavam s poslovnim obavezama. Poslije posla često navratim u market gdje, osim redovne kupovine, usput provjerim kako izgledaju police gdje su izloženi Bioten proizvodi.  Po dolasku kući rado spremam neko od omiljenih jela, a najviše volim spremati čokoladne deserte.

19:00

– Ostatak dana volim da provedem što je kvalitetnije moguće. Nakon višesatnog sjedenja, trudim se da imam neku fizičku aktivnosti, makar to bila lagana šetnja gradom. Ono što mi također puni baterije je druženje sa dragim ljudima, odlazak u kino ili pozorište.

23:00

– Vrijeme je za odmor. Trudim se da oko 23.00 odem u krevet i pred spavanje volim prelistati društvene mreže i pročitati teme koje su mi interesantne, jer tada se najčešće rađaju ideje za nove stvari. Smatram da je moj posao zanimljiv, imam mnogo prostora za kreativni rad,  a to je ono što me istinski pokreće.