Crtež Bianke Jogunčić iz Sarajeva putuje na BIKY festival u Busanu u Južnoj Koreji

Sarajevo grad filma UNESCO-a, zajedno sa drugim gradovima iz mreže kreativnih gradova, učestvovao je i ove godine u konkursu za crtanje postera 18. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu (BIKY) u Južnoj Koreji.

I ove godine u konkursu su, na poziv Sarajeva grada filma UNESCO-a, učestvovala djeca iz Sarajeva uzrasta od 5 do 12 godina, koja su zajedno s djecom iz cijelog svijeta crtala na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!”. Najboljim je proglašen crtež šestogodišnje Bianke Jogunčić iz sarajevskog vrtića Mašnica.

\"\"

Pobjednički crteži iz svih kreativnih gradova UNESCO-a, među kojima i Sarajeva, putuju za Busan, gdje će biti dio kolaža festivalskog postera 18. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, te će biti izloženi u Busanu tokom trajanja festivala od 10. do 16. jula 2023. godine.

Konkurs za crtež raspisan je kao dio međunarodne saradnje kreativnih gradova UNESCO-a, među kojima su Busan i Sarajevo.

Sarajevo grad filma UNESCO-a u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom nagrađuje sve učesnike konkursa sa po dvije gratis ulaznice za željene filmske projekcije u okviru Dječijeg i TeenArena programa 29. izdanja Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 11. do 18. augusta 2023. godine.

\"\"

Na konkursu je ove godine učestvovalo više od 200 djece iz Sarajeva – svima im se na kreativnosti i saradnji Sarajevo grad filma UNESCO-a zahvaljuje!