Međunarodni tunir u ritmičkoj gimnastici „Suada Dilberović“

Klub Bosna Gym – organizuje 21. Međunarodni tunir u ritmičkoj gimnastici „Suada Dilberović“ koji je prije rata nosio naziv „Aprilski turnir“ u čast Grada Sarajeva. Zahvaljujući tom turniru Grad Sarajevo je 1989.godine bio organizator Svjetskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici. Poslije rata smo nastavili kontinuitet turnira, a Suada Dilberović kao student medicine volontirala je na tom prvenstvu.

\"\"

Turnir će se održati 1.i 2.april 2023.godine u Olimpijskoj dvorani „Huan Antonio Samaran“ (ZETRA).

\"\"

Učešće će uzeti 22 ekipe iz : Azeberbejdžana, UAE, Kuwajta, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Ukrajine i klubova iz BiH. Prijavljeno je 300 takmičarki u svim uzrasnim kategorijama od najmlađh do seniorki.

\"\" \"\" \"\"

Ove godine prijavljena je ekipa iz Ukrajine iz najbolje škole ritmičke gimnastike „Deriugina school“ iz Kiyeva. Nakon prijave te ekipe, iz emotivnih razloga ponudili smo se da klub bude domaćin te ekipe, jer smo u ratnom periodu i poslije i mi imali nesebičnu podršku naših sportskih prijatelja u svijetu. Naše takmičarke su tokom rata uspijevale odlaziti i vračati se u opkoljeno Sarajevo uz pomoć sportskih prijatelja.

\"\"

Uz podršku gradonačelnice Benjamine Karić ekipa iz Ukrajine bit će specijani  gost Grada Sarajeva.