Barmenske vještine u srcu Jahorine

Svaka profesija, pa tako i ugostiteljska, ima svoje čari. Pravi majstori profesije čuvaju i neke tajne svog zanata, one koje ih izdvajaju od prosjeka

Upravo za ove znalce iz domene bartendinga, spravljanja koktela i miksologije pića, proteklog vikenda održan je seminar naziva BarCraft by G3 Spirits.

U prekrasnoj planinskoj atmosferi hotela Termag na Jahorini, 25 barmena s područja cijele Bosne i Hercegovine imalo je priliku izbrusiti svoja znanja i vještine.

Da se Jägermeister idealno služi i konzumira na -18 ⁰C i kakva je razlika između 4 viskija iz Jack Daniel\’s obitelji, svi sudionici su mogli i sami iskušati. Uz dvije najveće uzdanice portfolija kompanije G3 Spirits, Jägermeister i Jack Daniel\’s, prezentiran je i širok raspon škotskih viskija iz grupacije William Grants. Svima su za oko zapeli Hendricks gin, pozicioniran u svijetu kao \’najneobičniji gin\’ koji se pije s krastavcem i Southern comfort, idealni za spravljanje popularnih, ali i signature koktela.

Dublje poznavanje samih aroma proizvoda okupljenima je prezentirao iskusni barmen i koktel majstor Edis Duvnjak iz Udruženja barmena ICE iz Sarajeva. Tako su prisutni mogli naučiti kako se može dodatno istaknuti naglašene podnote i arome Jägermeistera i Jack Daniel\’s-a, te koje bezalkoholne i alkoholne dodatke kombinirati u koktelima i miksevima pića kako bi se dobila kreacija koju želite.

  • Prvi Barcraft by G3 Spirits zaradio je samo pozitivne reakcije, kako od strane nas organizatora, tako i od strane naših gostiju i učesnika. Nadamo se da smo ovim prvim Barcraft by G3 Spririts projektom započeli tradicionalno okupljanje i da se vidimo sljedeće godine u još većem broju – poručuju iz organizacijskog tima G3 Spirits kompanije, uvoznika i distirbutera navedenih brandova.