Ajla Huremović: Šefice su vaše najbolje saputnice

Dokaz da poslovni put ne mora nužno ići u pravcu onoga za što ste se školovali je i priča mlade Tuzlanke koja od ljubavi prema umjetnosti danas živi. Iako je završila studij Bosanskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Ajla je danas u potpunosti posvećena svojim „Šeficama“. Torbe koje izrađuje s mnogo stila i ljubavi već su pronašle put do srca i ormara svih dama

Priredila: Andrea Tomašević Kolenda

– Oduvijek sam željela studirati primijenjene umjetnosti i dizajn, a okolnosti su me odvele na drugi studij, ali od umjetnosti nikad nisam odustala. Danas praktično od toga živim – priča nam šarmantna Tuzlanka, osnivačica popularnih torbi sa zanimljivim ženskim likom. Njena priča je nastala iz ljubavi prema modi i umjetnosti.

\"\"

 Unikatan koncept

U moru istih fabrikovanih stvari, željela sam napraviti nešto drugačije, ali praktično i korisno. Torbe su ženama glavni modni dodatak i neizostavni dio svake odjevne kombinacije. Prva torba se zvala \”Miška\”, bila je to moja Šefica. Nastala je prije šest godina. Nešto kasnije je dobila nekoliko nasljednica, a Šefice kakve danas imate priliku vidjeti postoje nepune tri godine. Kada se bavite onim što volite i ako iskreno i beskompromisno u to uložite trud i vrijeme, uspjeh vam je zagarantiran. Ja sam se usudila – ističe Ajla koja navodi da nije bilo uvijek lako, ali da je ponosna i sretna što je odabrala put koji je drugačiji.

\"\"

Šefice su napravljene s posebnom porukom i namjenom da budu \”Vaše najbolje saputnice\”. Bilo da idete na kafu s prijateljicom, tržnicu i supermarket, plažu ili teretanu vaša Šefica ide s vama.

Buduće vlasnice ne čekaju dugo na svoju Šeficu, u prosjeku nekoliko dana. Torbe su napravljene od finih ekoloških materijala, izdržljive su i lako ih je održavati. Dame koje žele jednu torbu mi pošalju svoju fotografiju i kratak opis stila odijevanja, profesije i interesovanja. Meni to posluži kao inspiracija i tako nastane Šefica. Komunikacija s predivnim ženama, klijenticama je najljepši dio mog posla. Uzajamne poruke zahvalnosti i sreće koje razmjenjujemo su moje najveće nadahnuće – s ponosom kaže Ajla koja navodi da, raditi ono što volite i pri tome nekoga usrećiti, je pravi blagoslov.

\"\"

 Sadržajna svakodnevica

Šefice se mogu jednostavno kombinirati uz sve. Činjenica da ih naručuju sve žene, bez obzira na godine i zanimanje, vrijedno je pohvale. Ajla navodi da su Šefice tek na početku, i da im priprema svijetlu budućnost, jer će se asortiman u skorijoj budućnosti proširivati.

Iako ne radi ono za što se školovala, kreativna Tuzlanka ne žali za tim.

– Obrazovanje mi je donijelo puno lijepih iskustava. Mislim da je poziv za kojeg sam se školovala predivan i uživala sam u svakom danu radeći ga – iskrena je Ajla.

Pored izrade unikatnih komada ona ima ispunjen i aktivan radni dan.

Trčanje i fitnes su mi omiljene \”vannastavne\” aktivnosti. Dan obično počinje zdravim doručkom, a završava odlaskom u teretanu ili na trčanje. Suprug i ja puno radimo, ali često nađemo vremena za druženje s prijateljima ili neki dobar film. Dan je dug, trudimo se iskoristiti ga najbolje što znamo – kaže Ajla, koja objašnjava da suprug i ona pod jednim krovom imaju dvije kreativne firme, da često sarađuju i jedno drugom pomažu. Prijateljice su ključne u promociji brenda, jer rado nose svoje Šefice.

Facebook page Šefice je kanal putem kojeg se trenutno najbrže može doći do ovog originalnog modnog komada. Proces naručivanja je jednostavan, a narudžbe budu gotove za nekoliko dana.