Upoznajte novi modni brend \”Mateyaneira”

Crveni tepih Sarajevo Film Festivala savršena je prilika za promociju dizajnera, a treće festivalske večeri voditeljica Maja Miralem zablistala je u raskošnoj bijeloj kreaciji koju potpisuje modni duo Mateja i Neira

Tekst: Indira Delić

Mateyaneira je novo dizajnersko ime na našim prostorima. Iza branda stoje dvije mlade magistrice modnog i produkt dizajna, Mateja Dujić iz Hrvatske i Neira Sinanbašić iz Bosne i Hercegovine. Iz želje da stvore jednostavan, ali pamtljiv dizajn, bez uplitanja u komplicirane forme, slojeve, uzorke i boje, stvaraju vrlo snažne i bezvremene komade visoke mode, njegujući minimalističku estetiku i vrijednosti.

\"\"Maja je nosila našu kreaciju, treću noć SFF-a. Drago nam je što smo ostvarile saradnju jer je haljinu divno iznijela. Prvu noć SFF-a Marija Hudolin je nosila našu kreaciju, također predivna dama, koja je s mnogo elegancije iznijela haljinu. Ovu mini-kolekciju smo pripremile za crveni tepih 23. SFF-a, radile smo u kombinaciji više materijala, svile, čipke, tehnikama veza, ukrućivanja tkanina s mnogo pažnje i ručnog rada – kazala je Neira Sinanbašić.

\"\"

Prva kolekcija CUT nosi ime koje sugerira smiren, praktičan dizajn, lišen svega suvišnog, pritom naglašavajući pročišćenost dizajnerskog rješenja i auru jednostavnosti svakog komada. Čiste linije, oštri rezovi i upotreba samo bijele i crne, grade dvije linije ove kolekcije: jednu malo slobodniju i zaigraniju, idealnu za trenutke kada želite zablistati u svoj svojoj posebnosti, dok druga teži maksimalnoj jednostavnosti i udobnosti svakodnevnog nošenja.

\"\"

Monotija po pitanju odabira boja vješto je razbijena odabirom materijala: svaki komad visokokvalitetne kože, svile, kašmira, vune i viskoze, svojom teksturom nadomješćuje izostanak dinamike u koloritu i kroju. Svaki odjevni predmet izrađen je ručno, s mogućnošću prilagodbe specifičnoj građi klijenta – kazali su iz njihovog PR-tima.

\"\"

\"\"