Trendovi uređenja na koja trebate obratiti pažnju

Od izrađene keramike do ivica tapeta… trendovi dekoracije za 2023. dat će vašem prostoru ultimativno uređenje…

ODRŽIVI MATERIJALI

Od ratana i bambusa do trske i platna… postoji mnogo materijala koji se smatraju ekološki prihvatljivim, a za pluto i aluminij predviđa se da će postati sve popularniji u domaćinstvima 2023. godine i kasnije. Za razliku od svojih poliranih kolega, pluta je pristupačan materijal. Njegova prirodna smeđa boja daje mu prizeman, zemljani osjećaj, odmah čineći da se osjećate opuštenije, dok njegov grubi izgled kore dodaje teksturu, toplinu i udobnost. Aluminij se može beskonačno reciklirati, što ga čini jednim od ekološki najprihvatljivijih metala koje možete koristiti u svom domu.

VALOVITE TRAKE

\"\"

 Od legendarnog dizajna Inky Dhow Bethana Greya i prugaste keramike studija Henry Hollanda do kolekcije Songs of the Sea – kuće House Of Hackney, valovite pruge, doslovno, stvaraju valove u svijetu dizajna. Uzorci s valovitim prugama savršen su recept za poticanje trenutaka svjesnosti u domu.

FUNKCIONALNI DIZAJN

\"\"

Kako se krećemo u 2023, očekujemo da će želja za ukrašavanjem s obzirom na održivost i dalje prevladavati. Vidjet ćemo enterijere koji prihvataju savršeni trend, kvalitetu dizajna koja slavi nesavršenosti u prethodno skrivenim predmetima ili umjetničkim djelima vraćajući im ljepotu i dajući im novi život. Ova ideja – da možemo kreirati jedinstveni identitet spajanjem starog s novim i preradom prethodno voljenih materijala, nešto je što ćemo vidjeti u modernom dizajnu enterijera.

SLOJEVITA RASVJETA

\"\"

Rasvjeta je drugi najvažniji element dizajna u domu, nakon boje. Slojevita rasvjeta dodaje toplinu i udobnost prostoru, a također daje priliku da se zabavite uz različit dizajn rasvjete.

IVICE TAPETA

\"\"

Ivice tapeta nekada su bile način da se sakriju nesavršenosti na zidovima – ali sada se koriste za dodavanje boje, šara i karaktera vašem domu. Odličan su način da se istaknu arhitektonski elementi. Uz porast dopaminskog dekora – sve je više ljudi koji postaju razigrani sa dizajnom svojih soba…

PRIMARNE BOJE

\"\"

 U 2023. pazite na blještavilo primarnih boja kao dodatke i akcente u domu. Iz perspektive psihologije boja, tri osnovne boje – crvena, plava i žuta predstavljaju tijelo, um i emocije s poštovanjem. Dodat će razigrani šarm prostoru, donoseći sa sobom nepogrešivu energiju.

FRANCUSKI STIL

\"\"

Za one koji žele da prihvate ovaj trend – izbjegavajte hrabre boje i printove s jarkim blještavima boja, umjesto toga – odlučite se za dekor koji spada u kategorije svijetlih i prozračnih, jer spavaća soba u francuskom stilu ne treba biti zagušljiva

 KERAMIKA

\"\"

Izrezbareni, bačeni i ručno klesani proizvodi su na dnevnom redu za 2023. i dalje. Kako svjesna kupovina postane prioritet, čvrste šolje, tanjiri i kuhinjsko suđe koje je oblikovano za dugovječnost zauzet će centralno mjesto u vašem domu. Jedno od velikih zadovoljstava robe izrađenog izgleda jesu jedinstvene teksture koje pričaju priču o rukama koje su ih napravile, što čini da svaki pojedinačni predmet izgleda posebno.