Top fitnes zablude

Potrošite svo svoje slobodno vrijeme na vježbanje, ali bez rezultata znači samo jednu stvar! Problem leži u načinu na koji, vježbate. Provjerite jeste li naučili sljedeće top fitnes zablude koje treba izbjeći i dobiti najviše iz vaše fitnes rutine

Fit tijelo je bez sumnje san svake žene. Mi smo spremni učiniti sve kako bi dobili željeni učinak. Ipak, u potjeru za savršenim tijelom obično upadamo u zablude. Tako, smo pripremili za vas set top fitness gafova koje treba izbjegavati ako želite da dobijete nevjerovatno isklesano tijelo.

 Česte vježbe

Vi sigurno mislite da što češće vježbate prije  ste ostvarivanju boljih rezultata . No, ustvari sve je vrlo suprotno. Stvar je da vaše tijelo treba imati dovoljno vremena za odmor između treninga i ponovnog vježbanja. Zapamtite, intenzivnije vježbanje trazi više vremena da se vaše tijelo oporavi.

 Preskakanje zagrijavanja

Mislite li da sve te vježbe za zagrijavanje nisu korisne? Vi, mislite totalno pogrešno! Zagrijavanje je apsolutno potrebno ako želite izbjeći ozljede. Pet ili deset minuta dobrog zagrijavanja će pomoći vašem tijelu da se pripremi za vježbanje i sigurno ćete dobiti bolje rezultate.

 Zapeti na istom planu vježbanja više od 6 mjeseci

Raditi isto kardio vježbe više od 6 mjeseci može dovesti do toga da ne postignete ništa. Osim toga kada ponavljate iste vježbe dugo vremena mišiće umarate bespotrebno, a nema velikih rezultata. To je razlog zašto preporučujemo da mjenjate vašu rutinu  vježbanja.

 Vježbanje dok se ne osjeti bol

Najveća fitnes zabluda je da se radi do boli. Kao što svako zna bol je način na koji naše tijelo signalizira da nešto nije uredu. Pa zašto mislimo da vježbanje mora biti popraćeno s boli? Dakle, ako osjetite bol, nepravilan rad srca ili jednostavno nelagodu, vježbanje zaustavite odmah!