Tajne ljepote na crvenom tepihu od tri insajdera

Jeste li se ikada zapitali kako se A-lista priprema za crveni tepih? Uoči dodjele Oskara ove nedjelje, stručnjaci za ljepotu su podijelili savjete kako osigurati da vaša koža i šminka budu najbolji što mogu biti u velikoj noći.
Jeste li se ikada zapitali kako se A-lista priprema za crveni tepih?

 

Uoči dodjele Oskara ove nedjelje, stručnjaci za ljepotu su podijelili savjete kako osigurati da vaša koža i šminka budu najbolji što mogu biti u velikoj noći.

Započnite s dvostrukim čišćenjem

 

Dobro čišćenje je uvijek ključno, a posebno prije bilo kakvih događaja na kojima želite da vaš ten govori. Uradite dvostruko čišćenje i stvarno masirajte kožu dok idete kako biste stimulirali protok krvi – prsti i zglobovi su sve što vam treba. Prvo čišćenje će ukloniti prljavštinu i onečišćenje, dok će drugo pojačati vašu cirkulaciju, što je neophodno za uklanjanje natečenosti.

 

Keep it cold

 

To je savjet stare škole, ali često tražim od svojih klijenata da napune činiju kockama leda i urone svoja lica u nju prije nego što se počnete šminkati. Zaista smanjuje nadutost. Niske temperature skupljaju krvne sudove i zauzvrat minimiziraju oticanje. Koža odmah izgleda zategnutije, podignutije i sjajnije. Šminka bolje prijanja i dobijate prirodan sjaj. Probajte – nećete se osvrtati.

 

Koristite Sheet Masks

 

Dosta puta ste se vjerovatno pitali da li su sheet maske vrijedne toga – ali da, zaista jesu. Pune su intenzivnih seruma i korisnih sastojaka – plus, zgodne su za upotrebu kada vam je potrebna brza popravka. Zatim ih

istisnite i umasirajte preostali serum u kožu – vaš ten će popiti formulu. Ako nakon toga dođe do viška, nanesite na tijelo. Umasirajte ga gua sha alatom ili rukama i prstima. 

Ne preskačite piling

 

Piling je korak koji ne smijete propustiti ako želite da vaša šminka izgleda dobro. Preporučuje se piling noć prije nekog događaja. Vaša koža se regeneriše dok spavate, tako da dajete svojim ćelijama vremena da se obnove preko noći, što znači da će ujutro koža izgledati svježije i zdravije. Uvijek znam da li je neko napravio piling ili nije – šminka tako glatko klizi i lijepo se nanosi bez pilinga, plus formule traju mnogo duže jer se mogu pravilno zalijepiti za vašu kožu. Ako možete, nanesite debeli sloj hidratantne kreme noću. Prvo je još važnije, ali ovo drugo će pojačati vaš sjaj.

Up The Hydration

 

Priprema kože je sve prije velikog događaja, ali nije sve izvana. Uvijek natjeram svoje klijente da povećaju količinu hidratacije, tražeći od njih da piju puno vode kako bi njihova koža izgledala što je moguće punije i kako bi poboljšali zdravlje i sjaj kože.

Više možete pročitati na linku.

 

Izvor: Sheerluxe