Nova krema za lice koju ćete zavoljeti ispod 30 KM

Svi znamo da je nošenje SPF za lice ključno za održavanje mlađe kože i svježijeg izgleda. Ali iako je to naše najveće oružje protiv preranog starenja, statistika pokazuje da ga samo 25% nas nosi svakodnevno. Uđite u Garnier i njegove nove, virusne tečnosti za dnevne UV osvjetljavanje s vitaminom C

Svi znamo da je nošenje SPF za lice ključno za održavanje mlađe kože i svježijeg izgleda. Ali iako je to naše najveće oružje protiv preranog starenja, statistika pokazuje da ga samo 25% nas nosi svakodnevno. Uđite u Garnier i njegove nove, virusne tečnosti za dnevne UV osvjetljavanje s vitaminom C. Svaki od njih sadrži niz sastojaka kako bi vaša koža izgledala zdravo, glatko i sjajno – plus, nema ostatka krede. Evo zašto ćete poželjeti da dodate barem jednu od njih u svoju rutinu.

 

O Garnierovim novim lansiranjima: Dodavanje svom bestseleru vitamin C raspon seruma, Garnier je izbacio dva nova – i već virusna – dnevna UV fluida sa SPF 50+ zaštitom. Svjesni da se kupci i dalje bore da pronađu savršeni SPF za lice, kreirali su ove proizvode za sve tipove kože, koristeći lagane, prozirne formule koje su savršene za svakodnevnu upotrebu.

Pokrenuta vrlo visokom zaštitom SPF 50+, formula tečnosti za dnevno UV posvjetljivanje s vitaminom C djeluje kao štit na vašoj koži, svakodnevno štiteći od UVA i UVB zraka, jer UV zraci doprinose pojavi tamnih mrlja. Oba se lako nanose i lijepo se stapaju s kožom bez da je masna.

 

Kako je svaki drugačiji Oba dnevna UV fluida imaju formulu za posvjetljivanje koja pomažu u smanjenju pojave tamnih mrlja i nisu masna, neljepljiva i nekomedogena. Formula za dnevni UV sjajima mineralne pigmente u čistom sjaju lagane dnevne tečnosti, dok dnevno UV nevidljivo je lagana formula koja ne ostavlja bijeli trag.

 

Sadrži i peptide i hijaluronsku kiselinu, koji zajedno hidratiziraju i ojačavaju kožu. Svaki sadrži dodani vitamin C koji pomaže u posvjetljavanju kože, minimiziranju tamnih mrlja, neujednačenom tonu kože i nudi antioksidativnu zaštitu od dosadnog zagađenja, dok visoki nivoi SPF 50+ pomažu u zaštiti od oštećenja od UVA i UVB zraka.

 

 

 

Kako ih primijeniti?

 

Prvo, pobrinite se da je dovoljno nanosite – većina nas podcjenjuje koliko treba da nosimo svaki dan. Tipično, stručnjaci za kožu preporučuju najmanje dva prsta proizvoda za lice i vrat. Kako je tako hidratantna, možete je koristiti kao normalnu hidratantnu kremu prvo nakon čišćenja, a za one sklone isušivanju, nanesite je na dnevnu kremu ili serum prije nanošenja šminke.

 

Možete kupiti ovdje.

Zašto bi svi trebali svakodnevno nositi SPF?

 

Dermatolozi se slažu da bi svi trebali nanositi SPF svaki dan – posebno ako ste napolju ili sjedite blizu prozora. To je zato što UVA zraci oštećuju kožu tokom cijele godine. Oni prodiru i u oblak i u staklo, utičući na slojeve ispod površine kože.

 

Prednosti upotrebe dnevne kreme za sunčanje su brojne. Može vam pomoći da poboljšate ton vašeg tena, smanjite neravne tragove i pomognete da izblijedite postojeće tamne mrlje. Postoje mnoge kožne bolesti povezane s prevelikom izloženošću i nedostatkom zaštite – uključujući rak kože, rozaceu, melazamu, lupus i druga specifična stanja, što je još jedan razlog zašto je svakodnevna primjena tako vitalna“, objašnjava dr Mary Sommerlad, konsultant dermatolog.

 

Stručnjaci često preporučuju razmišljanje o UV ‘A’ za starenje. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), do 90% vidljivih promjena koje se obično pripisuju starenju može biti uzrokovano izlaganjem suncu. Kada razmislite o tome, lako je spriječiti oštećenja od sunca i pojavu tamnih mrlja s formulom poput Garnierove.

 

Tanak, lagan i bez tragova, Garnier je učinio lakšim nego ikad da dobijete odličnu zaštitu bez previše trošenja – svaka tekućina košta samo 26,85 KM.

Više možete pročitati na linku.

Izvor: Sheerluxe