STIHOVI FRAJLI KAO ŽENSKO BOEMSKO UTOČIŠTE 

Osvojena nagrada “Oskar popularnosti” za pjesmu “Tamburaši”

Dobro veče stari dobri tamburaši” riječi su pjesme kojom su Frajle već osvojile publiku širom regiona, a na manifestaciji Oskar popularnosti 2023. koja je održana u Banjoj Luci osvojile su nagradu za najbolju pop pjesmu u prethodnoj godini. Pjesma koja se već uveliko svira na koncertima i izaziva najljepše emocije, opravdano je ponijela ovu nagradu kao priznanje za dugogodišnji doprinos muzici na ovim prostorima.

\"\"

Njegujući prepoznatljiv stil, članice grupe Frajle vladaju muzičkom scenom već godinama, a svakom novom pjesmom uspijevaju da potvrde status istinskih kreatora. Autori pjesme “Tamburaši” koja je već proglašena ženskom, boemskom himnom, su Jelena Buča i Vladimir Uzelac. Prepoznavanje od strane publike je ono što Frajle svakako imaju, dok priznanje od strane javnosti dolazi i u vidu ove prestižne nagrade.

“Emocija koju dijelimo sa publikom je nešto što je najvažnije i što nam potvrđuje da se pjesmom zbližavamo i proživljavamo zajedno sve ono što ona donosi. Nagrade koje dolaze uvijek prijaju, istovremeno i obavezuju da budemo još kreativnije i da podarimo još puno dobrih pjesama koje će stvarati najljepše emocije”, iskrene su Frajle nakon dobijanja nagrade.

\"\"

Dok uz svaku notu pjesme slike same nadolaze, jedinstvene i predivne kakve jesu, Frajle su ponovo uspjele da prenesu iskrene emocije brojnoj publici koja se prepustila uživanju u melodiji koja budi uspomene. Stihom  “još sve pesme naše nisu ispevane” članice benda The Frajle ponovno iskazuju autentičnost i istinsku veličinu svog stvaralaštva. I dokazuju upravo to, da snaga ženskih stihova i magije posjeduje trajnost, dok će nježniji spol sada uz čuveno “ajde onu našu” imati priliku da stvara i neke nove uspomene.

Frajle će u maju imati niz koncerata u Tuzli (23. maj), Mostaru (25. maj) i Sarajevu (26. maj), karte se mogu kupiti putem platforme kupikartu.ba.