Pripremite kožu za šminkanje

Kada je riječ o postizanju blistave kože danas na tržištu imamo zaista veliki broj dobrih proizvoda koji nam mogu pomoći da baš to i postignemo. Ali, ako svoju kožu ne tretirate u osnovi, nikada nećete postići prirodni sjaj zbog kojeg ćete izgledati zdravo i besprijekorno 

Deset koraka do savršene kože…

Piling lica

Postoje dvije različite vrste pilinga: hemijski i fizički. Svaki pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože. Iako su obje metode izvrsne, obično biramo fizikalne pilinge kako bismo održavali zdravu kožu i hemijske pilinge kada želimo dublju čistoću.

Piti dosta vode

Najmanje dva litra vode dnevno neće samo pomoći da vaša koža bude vlažna, već će i izbaciti toksine iz vašeg sistema kako se ne bi nakupljali u vašim ćelijama. Ako ne volite piti običnu vodu, probajte infuziju voća.

Masaža lica

Masaža lica pomaže u poticanju cirkulacije i limfne drenaže, tako da se ovi zagađivači iz kože uklanjaju. Jednom kada se isperu s vaše kože, primijetit ćete poboljšanje njenog izgleda, jer će izgledati puno zdravije i sjajnije.

Beauty sleep

Uz vodu, san je apsolutno neophodan korak. Kada nemate dovoljno sna, to se vidi na vašoj koži, raspoloženju i mentalnoj energiji. Dok spavate, vaša koža se popravlja. Dakle, ako patite od izbijanja, dehidracije ili tuposti, vaša će koža tokom noći oživjeti i podmladiti se.

Dvostruko čišćenje

Čišćenje je jasan put do lijepe kože. Ne samo da pomaže ukloniti šminku s dana, već uklanja i svu prljavštinu, ulje i nečistoće, tako da se vaša koža zapravo može popraviti preko noći. To je naravno kada dvostruko očistite.

Jedite svoje vitamine

Ishrana bogata vitaminima, uključujući povrće i voće, siguran je način za poboljšanje zdravlja vaše kože i izgleda vašeg tena. Pokušajte dodati hranu poput lososa i tune, bogate omega masnim kiselinama kako bi koža bila hidratizirana i vlažna, dok su lubenica i krastavac prepuni vode i antioksidansa kako bi vaša koža bila zaštićena od agresora iz okoline.

Koristite masku za lice

Obratite pažnju na nazive poput radiance, detox and charcoal, sve to obično rezultira s maskama koje ili ubrizgavaju hidrataciju u kožu ili je uklanjaju da bi uklonile mrtvu kožu.

Trening

Tjelovježba je tako jednostavan način za dobivanje užarene kože, jer porast broja otkucaja srca tjera krv oko tijela i potiče uklanjanje toksina. Radeći samo 30 minuta vježbanja tri puta sedmično, primijetit ćete poboljšanje zdravlja svog tena, kao i ukupnog raspoloženja i nivoa energije.

SPF

Izlaganje suncu ima i svoju negativnu stranu. Dobro smo upoznati s činjenicom da pretjerano izlaganje sunčevim zrakama, uz neadekvatnu zaštitu, može uzrokovati sunčane opekotine, prerano starenje i različita oštećenja koja prethode raku kože.

Koristite laganiju podlogu

Kad sve drugo zakaže, loše ste se naspavali i osjećate se potpuno iscrpljeno, uzmite podlogu koja izaziva najviše sjaja i možete je uklopiti. Ponekad vam treba samo najbrži proizvod da vas zablista, a primer je idealan za to.