Stanislava Trifunović: Naša misija je graditi povjerenje kroz transparentnost i poštovanje dogovora

 “Smatram da ukoliko uživate u onome što radite i kvalitetno raspolažete s vremenom odricanja su minimalna, te da je moguće naći savršen balans između poslovnog i privatnog”

Stanislava Trifunović je po vokaciji pravnica sa stečenim obrazovanjem u našoj zemlji i Sjedinjenim Američkim Državama, te dugogodišnjim iskustvom u finansijskom sektoru, oblast osiguranje. Osnivačica je i direktorica kompanije S Advisory d.o.o. koja je osnovana sa intencijom da služi i rastereti društvo kao i pojedinca brige oko osiguranja, koje se može ogledati u pogrešno ocijenjenim rizicima, nepoznavanjem prava iz osiguranja – kao i nadoknadi štete…

Njen rani dan počinje oko 7.30, kada postavlja prioritete i pravi raspored…

– Sastanci su često dio jutra, gdje se susrećem s članovima tima i klijentima. Nakon toga, posvećujem vrijeme upravljanju projektima, analiziranju podataka i donošenju odgovarajućih odluka koje se tiču domena osiguranja. Popodne je rezervisano za saradnju, komunikaciju s kolegama i rješavanje operativnih izazova. Radni dan obično završavam oko 18.00 ili kasnije, ali volim biti fleksibilna i prilagoditi se potrebama projekata ili tima. Smatram da ukoliko uživate u onome što radite i kvalitetno raspolažete vremenom odricanja su minimalna, te da je moguće naći savršen balans između poslovnog i privatnog i da čak jedno drugom komplementira – istakla je Stanislava, te kazala da je radoholičarka i da dobar dio pozitivne energije crpi upravo iz posla.

– Svjesna činjenice da veliki dio dana odvajamo na poslovne aktivnosti, želim i da to vrijeme bude najkorisnije i zanimljivije provedeno. Radujem se svakom seminaru iz domene osiguranja, svakoj novoj informaciji koja pokazuje napredak u industriji osiguranja, a koja može biti korisna i olakšati djelovanje pojedinaca ili društva. Smatram da je ova industrija posebno interesantna, jer stalno ekspandira, jer kako se tržište razvija paralelno raste i potreba da se isto zaštiti raznim vrstama osiguranja. A, konstantno širenje vidika nas dodatno drži motivisanim da ne upadnemo u klopku kolotečine, koja zna biti pogubna.

Nakon dugogodišnjeg iskustva u finansijskom sektoru osnovala je S Advisory d.o.o., gdje obnaša i funkciju direktorice.

– S Advisory d.o.o. je osnovano u drugoj polovini ove godine s intencijom da služi i rastereti društvo kao i pojedinca brige oko osiguranja, koje se može ogledati u pogrešno ocijenjenim rizicima, nepoznavanjem prava iz osiguranja kao i nadoknadi štete. S obzirom na godine iskustva u finansijskom sektoru stekli smo duboko razumijevanje dinamike tržišta, strategija ulaganja i pristupa koji omogućuju postizanje iznimnih rezultata za klijente. Naše stručno znanje u kombinaciji s tehnološki naprednim alatima, omogućava nam da pružimo personalizovane usluge i optimizujemo rezultate za klijente, sve kroz uštedu vremena i sredstava. Svjedoci smo da usljed nedovoljnog poznavanja osiguranja može doći do posljedica usljed nastanka štete koja može biti pogubna za business i pojedinca. Smatramo da svojom ekspertizom i posvećenošću doprinosimo kvaliteti zaštite koju svi trebamo. 

I na našem malom tržištu sučeljavaju se ponude različitih posrednika u osiguranju. Pitali smo je kako se nosi s izazovom stalne potrebe da njihove usluge bude primijećene i tražene…

– Ono što naše društvo posebno izdvaja u moru društava sa sličnim djelovanjem je upravo ponuda složenijih vrsta osiguranja, jer je tržište osiguranja evoluiralo i traži novi pristup i prilagodbu. U tome smo prepoznali posebnu važnost npr. osiguranja potraživanja kao odgovor na izvjesnu finansijsku krizu. Ili važnost osiguranje uslijed prekida poslovanja, na što nas je protekli period posebno podsjetio. Kao i različitih vidova osiguranja od odgovornosti, gdje nalazimo najveći pomak kada je svijest o osiguranju u pitanju, gdje svjedočimo pozitivnoj praksi zaključivanja osiguranja u svrhu savjesnog pojedinca ili nositelja businessa.

U poslu se vodi etičkom filozofijom temeljenom na integritetu, odgovornosti prema klijentima i društvu, te predanosti pružanju kvalitete.

– Naša misija je graditi povjerenje kroz transparentnost, poštovanje dogovora i kontinuiranu predanost ispunjavanju očekivanja klijenata. Kako raste potreba tržišta za složenijim vrstama osiguranja raste i naša potreba da istom što kvalitetnije odgovorimo.

Godinu 2023. će pamtiti po hrabrosti, jer se otisnula iz sigurnosti korporacije čiji je dio bila, te ušla u samostalni business, i na koncu to je godina u kojoj je i nastao S Advisory.

– Od 2024. očekujem jednako uzbudljivu godinu u kojoj ćemo aktivnosti proširiti i na međunarodnu brokeražu.

 Produktivan rad

– Savršen dan za mene je onaj u kojem osjećam da sam ispunila svoju svrhu. To uključuje produktivan rad u kojem postižem ciljeve, koristim svoje sposobnosti za pomoć drugima i radim ono što me ispunjava. Nakon radnog dana, opuštam se uz vježbanje, te provodim vrijeme s voljenima, znajući da sam doprinijela svijetu na neki način. Dan najradije završavam osjećajem ispunjenja i zahvalnosti.