Šta se dogodi kad kosu pereš obrnutim redoslijedom?

Pranje kose počinje regeneratorom, a završava šamponom? Ne brini, nećeš ništa loše s tim napraviti. Ovo je novi trend u njezi kose – koristan pogotovo za tanke vlasi

Regenerator kosu njeguje i štiti je i olakša raščešljavanje, dok je šampon samo čisti, a naviknuli smo cijeli život prvo šamponirati kosu pa zatim nanositi regenerator.
No, često se događa, pogotovo kod žena s tankom kosom, da nakon korištenja regeneratora kosa izgubi volumen i ostane nekako “spljoštena”.

Kod takozvane tehnike “obrnutog pranja” prvo nanesite regenerator, ostavite da djeluje nekoliko minuta te ga zatim isperete šamponom. Na taj način kosa vam neće izgubiti volumen i djelovat će zdravije i lakše, pogotovo ako je riječ o tankoj i masnijoj kosi. Zašto to tako djeluje?

Većina regeneratora ima teksturu koja se zadržava na vlasi i nakon ispiranja, pa je otežava, a često i masti. Zato ako regenerator nanesete prije, njegovi ostaci će biti uklonjeni kroz daljnji proces pranja, ali će efekti ostati: praznine u kutikuli bit će popunjene, a kosa mekša, sjajnija i bujnija. Isplati se probati, zar ne?! Ne košta ništa..

(24. sata.hr)
(Zadovoljna. hr)