Selma Krifica-Čoloman: Gluma je moj život

 „Oduvijek sam bila glasna djevojčica – koja je bila zaljubljenik u scenu i glumu, često sam imitirala ljude oko sebe i poznate ličnosti“

\"\"

Piše: Indira Delić

 Selma Krifica – Čoloman, uspješna je poduzetnica, voditeljica, glumica, TikTokerica i influencerica… Neprikosnovenim talentom, pozitivnom energijom, veselim duhom, upečatljivim stylingom i make-upom je prepoznatljiva, a na društvenim mrežama je omiljena, pa tako poštovaoci njenog rada svakodnevno s nestrpljenjem očekuju njen content.

\"\"

Čarobni svijet

Iako je neko ko zaista voli scenu i showbusiness – nikada nije imala želju da gradi karijeru na skandalima. To je nije zanimalo. Htjela je javnosti pokazati svoje talente. Za Selmu su porodica i privatni život svetinja i to je ono što posebno čuva. Prijaju joj divni ljudi koji joj prilaze na ulici – kako bi se upoznali s njom, fotografirali, te razgovarali…

\"\"

– Kada završimo sve poslove, suprug i ja idemo na neka mirna mjesta daleko od gradske vreve i uživamo u miru, prirodi… Nekada kažem u šali da smo kao neka dva divljaka…. Privlače nas iste stvari. Volimo mnogo da putujemo, uživamo u moru, divljim plažama, nismo opterećeni nekim glupostima, ne zanimaju nas tuđi životi. Uživamo u sebi, svom životu i malom krugu velikih ljudi, naših prijatelja.

\"\"

Na svom putu ka uspjehu prešla je dug put, bilo je uspona, padova, ali i suza.

– Sada je neko čudno vrijeme došlo, jer svi teže za uspjehom preko noći, a ustvari to je nemoguće. Nekada mi kažu ljudi, kako si to uspjela na društvenim mrežama preko noći… A, ja znam kakav je to put bio – od moja tri učešća u televizijskim talent show-ima gdje sam postizala vrhunske rezultate, tj. u dva showa sam bila finalistkinja, a u trećem sam osvojila nagradu za scenski nastup. Imam dugogodišnje televizijsko iskustvo gdje sam radila mnoge projekte od dječijeg programa, talent showa, realityja do interaktivnih igara i kolažnih programa, društvene mreže su samo šlag na tortu – kaže Selma ističući da živi prilično brz način života, gdje ne može ništa planirati, jer joj se sve dešava u momentu.

\"\"

– Volim jutro i to mi je najdraži dio dana, ranoranilac sam. Uživam u jutarnjoj kafici sa suprugom i nakon toga  kreće haos. Svaki dan imam sastanke, snimanja, osmišljavanje sadržaja, kreiranje sadržaja, montaža videa, odgovaranje na mailove. Svaki dan snimam videe za YouTube, a i često sam na putu i to su uglavnom poslovna putovanja. Zaspim kasno, ustanem rano. U moru obaveza, priuštim sebi bar dva puta sedmično odlaske na bazen, jer voda je ta koja me opušta. Volim plivanje i to je ono što puni moje baterije.

\"\"

 Selma je talenat za glumu pokazala još u djetinjstvu, rado je imitirala, recitirala, a prve nastupe je imala još u vrtiću.

– Gluma je moj život… Rekla bih ustvari da je sve počelo onog momenta kad sam se rodila. Oduvijek sam bila glasna djevojčica koja je bila zaljubljenik u scenu i glumu, često sam imitirala ljude oko sebe i poznate ličnosti. Što se tiče contenta na društvenim mrežama, sve je počelo prije otprilike tri godine (kad je bilo ono ludilo sa koronom). U tom periodu smo suprug i ja držali igraonicu i nas su zatvorili među prvim zbog pandemije. Tada sam počela snimati content za društvene mreže, prvo iz dosade, a kasnije sam shvatila da ja ustvari ne mogu da živim bez medija i da je to moja najveća ljubav. Volim da uveseljavam ljude. Inspiracija uglavnom dolazi iz svakodnevnog života.

 Povratak na TV ekrane

Nikada nije pratila modu. Oblači ono što se njoj sviđa i ono u čemu se dobro osjeća.

– Volim boje, haljine, neobične cipele i torbe. Volim sve što je unikatno. Nikada nisam voljela uniformirani stil, to mi je dosadno. Boje su život i one su osnova mog stila. Kao i svaka žena, uživam u shoppingu. Najviše novca trošim na naočale, patike Vans – koje toliko volim da ih prosto želim imati u svim bojama i dezenima. Tako gdje god putujem, uvijek tražim neke lude Vansice. Mada uživam i u kupovini šminke, palete sjena u najluđim bojama, ruževe i unikatni nakit. Volim praviti razne eksperimente. Uživam u jarkim bojama i takav je i moj make-up. Nisam opterećena nekim skupim brendovima, važno je da mi prija, da mi ne šteti koži.

Slobodno vrijeme voli provoditi na bazenu i u prirodi. Voli divlja mjesta, gdje nema mnogo građevina, vreve…. Često ode i na Igman, jer se tamo se super osjeća.

\"\"

– Uživam u zraku, prirodi, zelenilu i šetnjama. Veliki sam fan čitanja, to me prosto odmara. Također, suprug i ja volimo da provodimo vrijeme s našim prijateljima, gdje se uvijek u našim druženjima prisjetimo momenata – kada smo bilo bezbrižni, kada smo bilo djeca. Tako da često prepričavamo dogodovštine iz djetinjstva i smijemo se do suza. Zaista mislim da je smijeh lijek za sve.

U narednom periodu očekuju je brojni projekti, ali i povratak na male ekrane.