Predstava „Itake“ 5. septembra u BKC-u

U novom izadnju LadiesIN Magazina imat ćete priliku pored mnogobrojnih uspješnih priča pročitati i jednu „mladalačku“ koja je proizašla iz zanimljivog razgovora sa mladom glumicom Enom Kurtalić, koja u sklopu svojih nadolazećih projekata najavljuje i novu predstavu „Itake“…

Jako sam sretna što igram u ovoj, meni jako, uzbudljivoj predstavi. Benjamin je napisao odličan tekst koji odiše vježinom i govori jezikom koji dosada nismo imali prilike čuti u našim teatrima. Zaista se svaki mladi čivjek koji živi u BiH, posebno u Sarajevu, može poistovjetiti s likovima“ – s ponosom ističe naša sagovornica koja će zajedno sa svojim ansamblom 5. Septembra u BKC-u premijerno izvesti predstavu „Itake“

\"\"

Nešto više o liku koji igra, Maši…

-Maša je senzibilna, jaka, ekscentrična… Jedina je djevojka u ekipi i brine se za svakog od njih. Kada bi je prvi put vidjeli možda je ne biste ni primjetili, ali ako je malo bolje upoznate, oduševiti će vas. Mislim da je lik koji odgovara mom glumačkom senzibilitetu i pokušala sam je što više približiti sebi. Ona je definitivno izazov, koji sam objeručke prihvatila jer se rijetko dobije prilika igrati savremena djevojka s tako slojevitim osobinama.

Kako bi vam približili ovu predstavu, izjave smo preuzeli iz ranije objavljenog materijala:

-Mislim da je nezavisna scena nešto što treba evoluirati iz estetskog nezadovoljstva samih kulturnih radnika. To se polako dešava. Vrijednost koju ovim pokušavamo stvoriti je raznovrsnost koja je, kao i u svemu, mnogo bolja od jednoobraznosti. Naravno, suočavamo se s nedostatkom finansijskih sredstava i podrške, ali to će uvijek biti problem, tako da to ne treba obeshrabriti ljude koji u glavi imaju ideju za tekst, predstavu ili film  – rekao je Benjamin , režiser predstave.

\"\"

-Bit\’ će to originalna, energična i svježa predstava o dilemama mladih ljudi da li da odu ili ostanu ovdje te uopće o životu i krizama mladih ljudi. Priča je ispričana na umjetnički veoma uzbudljiv i duhovit način. Mislim da će to biti važna i popularna predstava koja će imati dug život, jer ima mjeru humora, stila i aktuelnosti tematike kojom se bavi\”, rekao je Zulfikar – izvršni producent.

Stoga, podržite ovaj projekat 5. septembra u BKC-u!

U predstavi igraju Miki Trifunov, Adnan Goro, Ena Kurtalić, Kemal Rizvanović i Zoran Dragičević.

Režiju potpisuje Benjamin Bajramović, Zulfikar Filanda je izvršni producent, Dario Bevanda dramaturg predstave, a Selma Dokara zadužena je za vizuelni identitet predstave.