Porodično gnijezdo Will Smith-a inspirirano zemljanim tonovima

Kuću, neobične fasade i još neobičnijeg oblika, dizajnirao je arhitekta Stephen Samuelson, dok je enterijer uređivala Judith lance. Inspirirana je zemljom, pa su sve boje unutar kuće u zemljanim i toplim bojama

Priredila: Lejla Lojo Karamehmedović

Will Smith zvijezda je svjetskog kalibra, pa mu pristoji da posjeduje i luksuzni dom. Njegova kuća iz snova okružena je uzbrdicama i planinama Santa Monice,  a čitavo imanje prostire se na više od 2.300 kvadratnih metara. Will Smith i njegova supruga Jada, također glumica, vrata svog porodičnog gnijezda otvorili su magazinu „Architecture Digest“ prije šest godina i od tada interesiranje za dom, u kojem žive s troje djece, ne prestaje.

\"\"

Kuću, neobične fasade i još neobičnijeg oblika, dizajnirao je arhitekta Stephen Samuelson, dok je enterijer uređivala Judith lance. Inspirirana je zemljom, pa su sve boje unutar kuće u zemljanim i toplim bojama.

\"\"

  • Željeli smo napraviti nešto što bi djelovalo što je prirodnije moguće, nešto s čim bismo osjetili direktnu povezanost sa zemljom – kazala je Jada.    \"\"

Ovako veliki dom zahtijevao je dosta prozora, pa je kuća praktično otvorena prema svakoj strani. Najotvoreniji je dnevni boravak iz kojeg se direktno izlazi u prostrano dvorište.

\"\"

Slavnog glumca je na ovakvu kuću inspirirala kuća Genea Hackmana, s kojim je radio na filmu „Državni neprijatelj“.

\"\"I dok neki smatraju da je Willova i Jadeina kuća udobna i dom kakav bi svako poželio, drugi opet kažu kako je jednostavno kuća prevelika. Osim kuće, na imanju se nalaze i teren za košarku i tenis, pješčani teren za odbojku, bazen, kabine za presvlačenje, kuća za goste, privatno jezero i teretana.

\"\"

\"\"