Pored Zagreba i Sarajevo dobilo pametnu igraonicu, “Mozgaonicu”

“Mozgaonica – pamatna igraonica” je nedavno otvorena u Sarajevu i predstavlja jedinstven edukativni centar namjenjen djeci i odraslima

Posjetitelji će imati priliku stimulirati svoj mozak i održavati ga u “kondiciji”kroz igru i zabavu. Podršku i pomoć će pružati stručno osoblje oko rješavanja zadataka u vezi igara i primjene naučenog u svakodnevnom životu.

“Think & Solve” je edukacijski program koji kao telmeljno didaktičko sredstvo koristi različite mozgalice (slagalice, zagonetke, društvene igre, brain teasers..). Program koji se bazira na ovom edukacijskom programu i čiji je pokretač “Dilema Games” – Tajland, provodi više od 100 profesora “Think & Solve” u Maleziji, Tajlandu, Kini, Izraelu i Hrvatskoj. Milioni mozgalica I igračaka se izvoze u 40 zemalja svijeta, a od nedavno Bosna i Hercegovina se pridružuje u ovu grupu zemalja.

“Mozgaonica- pametna radionica” se nalazi u ulici Bulevar branilaca Dobrinje bb u Sarajevu,  a više detalja možete pronaći na stranici www.mozgaonica.ba ili na telefon +387 62 702 325.

 

 

 

###