Hrana je nužnost, ali jesti osviješteno i inteligentno je poput najljepših umjetnosti
Merima Omerašević važi za pionirku u pravljenju sirovih poslastica u našoj zemlji. Njeni s mnogo mašte pripremljeni deserti i slana jela osvajaju mnoštvom okusa i nesvakidašnjim izgledom.
Instagram: Rawfoodism
Facebook: Mima’s vegan bakery
PASTA OD TIKVICE S PESTOM
Foto: Muna Nazak
Sastojci za pastu:
1 tikvica
malo limunovog soka
himalajska so.
Sastojci za pesto:
šaka bosiljka
20g indijskih oraha
maslinovo ulje
himalajska so.
Priprema
Tikvicu spiralizirate, posolite i prelijete s malo limunovog soka. Ostavite da odstoji dok pripremate pesto: sve sastojke samo ubacite u blender ili sjecko te blendirajte dok se svi sastojci ne sjedine. Tikvicu posušite kuhinjskim papirom, prelijte pestom i servirajte s cherry paradajzom, sjemenkama konoplje i bundeve.