Otkrijte šta je glavni uzrok pojave bora poslije 20-ih

Često nismo ni sigurni s kojim tipom kože mučimo muku, da li je previše (skoro nemoguće!) ili premalo hidrirana, koji potez nam je suvišan i da li nešto ipak nedostaje. Rezultat bude kratkotrajan ili nedovoljan za naša očekivanja, a koža doživi zasićenje. U čemu je fora?

Dok se često fokusiramo na vanjske preparate kao što su skupocjeni proizvodi i farmakološki brendovi na koje potrošimo brdo novca, zanemarujemo unutrašnje faktore poput hidratacije, prehrane i potrebnih hranjivih tvari. Kroz vrijeme, našem organizmu nedostaju prirodne kiseline koje su ključne za obnovu kože, zdrav rast kose i noktiju te normalan razvoj kostiju. Da li ste znali da je jedan takav ključni akter hijaluron, koji se već nakon dvadesetih godina počinje smanjivati?

\"\"

Da, složit ćemo se da vitamin C koži daje sjajnu hidrataciju, ali koja je svrha njege izvana, ako je naša unutrašnja njega zakazala?

Unosimo li dovoljno tečnosti, kakva nam je ishrana i da li unosimo dovoljnu količinu kiselina potrebnih za korjenitu promjenu u izgledu i kvalitetu kože? To može biti jedna ili više stavki, ovisno o organizmu i tipu kože. U svakom slučaju, definitivo svakom organizmu, kroz vrijeme, iščeznu zalihe prirodno sadržanih kiselina, odgovornih za obnovu kože, rast prirodno zdrave kose i noktiju, kao i normalan razvoj kostiju. Jedan od takvih, ključnih aktera, koji u koži iščezavaju već nakon dvadesetih, a vrlo je važan, jeste hijaluron.

\"\"

Šta se dešava kada količina hijalurona u tijelu opada?

Krenimo od ovoga. Nešto koži „ne da“ da ostane vjerna dobroj hidrataciji, genetici i onoj ugodnoj mladalačkoj teksturi. To nešto je, ni manje ni više, nego hijaluronska kiselina.

Mlada koža bogata je hijaluronom i stoga je elastična i gipka. Starenjem, njegova se koncentracija u tijelu smanjuje i koža gubi gipkost i vlažnost. Ovaj nedostatak pogađa sve organe u kojima se hijaluron nalazi. Osim što u epidermisu nastaje manje hijalurona, nastali lanci ove molekule dosta su kraći i stoga manje zadržavaju vodu. Šta to koži predstavlja? Nedovoljno hidratacije! Efikasnost hijalurona opada, a time i elastičnost i gipkost kože. To su činjenice koje najčešće čujemo od magistara farmacije.

\"\"Već nakon 20. godine, većina strepi da će koža uskoro postati sve ono što nikako ne žele da vide u ogledalu – dehidrirana, suha, umorna i u manjku sa željenom svježinom. U tako mladom dobu, moguće je da opada i jačina funkcije kostiju i zglobova, upravo zbog nedostatka hijalurona. Hijaluronska kiselina, čudotvorna je molekula nastala u ljudskom organizmu. Bez nje, organizam gubi vlažnost, bore se lakše razvijaju, kosa i nokti izrastaju skloni pucanju, a kosti i zglobovi tačno čekaju još jedno „podmazivanje“, za nesmetano obavljanje funkcije.

Nijedan drugi sastojak ne djeluje na poboljšanje ovoliko funkcija u organizmu!!!

„Starenjem dolazi do smanjenja količine hijalurona u organizmu. Stoga ga je neophodno nadoknaditi, kako bi se nastavilo neometano obavljanje njegovih glavnih funkcija.

Upoznajte 3D Crystal Hyaluron, čija je hijaluronska kiselina, sadržana u preparatu 100% prirodna hijaluronska kiselina, kakvu nalazimo u ljudskom organizmu. Pritom, riječ je o preparatu koji ima najveći procent hijaluronske kiseline u sastavu! To znači da ne daje imunološke niti alergijske reakcije. Koncentracija hijalurona je 10mg/ml, a znamo da 1g čistog hijalurona može povući i do 6 l vode“, riječi su dr Musfahe Burgić.

\"\"

3D Crystal Hyaluron može se primjenjivati lokalno na kožu, ali i oralno! Dakle, pun pogodak, za piti i mazati! Bez boje je, mirisa i ukusa. Moguće ga je popiti s čašom vode ili soka. Na ovaj način uzeti hijaluron, ispoljit će svoje sistemsko djelovanje. Drugim riječima, organizam će ga rasporediti u organe kojima je najpotrebniji. Također, proizvod primjenjen oralnim putem pokazuje duže djelovanje.

„Trajanje efekta koji se postiže na ovaj način također je duže. Hijaluronska kiselina unutar ovog preparata ima značajan efekat na zglobove. Naime, ona \”podmazuje\” zglobove i štedi hrskavicu te na taj način smanjuje trenje prilikom kretanja. Pacijenti oboljeli od osteoartritisa prijavili su bolju pokretljivost i manji bol u zglobovima, nakon korištenja ovog proizvoda.

Pozitivan efekat proizvoda odnosi se i na oko jer se hijaluronska kiselina nalazi u očnoj vodici koja ga vlaži. Također, pozitivno djeluje i na kardiovaskularni sistem“, potvrđuje dr Una Suljić-Fatić.

\"\"

3D Crystal Hyaluron je trenutno iznimno popularan među svim dobnim skupinama i ženama i muškarcima, pritom je i prvi preparat na tržištu koji se može i piti i mazati. Ovaj preparat bez boje, okusa i mirisa je čisti oblik hijaluronske kiseline koju unosite u organizam. Uz Pure Hyaluron, vaša koža će dobiti ono \”nešto\” što joj nedostaje, bez obzira na to je li zrela ili mladalački dehidrirana.

Na vašim policama za „must have“ preparate u njezi koja djeluje i iznutra i spolja, neminovna je važnost hijaluronske kiseline. U tom slučaju, ako mislite da Vašoj zreloj ili mladalački dehidriranoj koži fali još „ono nešto“, sada je momenat da joj date još malo nade za potpuni preokret!

Može se pronaći u bh. apotekama ili online, na oficijelnoj web stranici www.pure3dcrystal.com i trenutno je aktivna akcija 1+1 GRATIS. Zanimljiva činjenica: u svim apotekama, u kojima je dostupan hijaluronski serum, možete na potpuno besplatnu, a iznimno detaljnu analizu tipa kože i voila, obavili/e ste pola posla za dobrobit stanja vaše kože!

Sve informacije su dostupne na sajtu ili instagram profilu @pure.hyaluron.

\"\"