Osam stvari koje bi bilo dobro napraviti odmah ujutro

Nema ništa gore od jutarnje rutine. Ponekad zaboravimo koliko je malo potrebno za njenu izmjenu, a koliko veliki utjecaj može imati na naš ostatak dana. U nastavku donosimo nekoliko trikova koje biste možda mogli iskoristiti…

Mnogi će za sebe reći kako nisu jutarnji tip osobe, drugi će pak istaknuti kako vole jutra. No, kako god, postoji niz sugestija kako biste mogli svoju jutarnju rutinu promijeniti, što bi znatno moglo utjecati na razvoj dana u boljem smjeru. Za neke radnje potrebno je svega nekoliko minuta, ali će uvelike utjecati na ostatak dana, stoga u nastavku donosimo nekoliko trikova što po tom pitanju konkretno učiniti…

Otiđite u kratku šetnju

Iskoristite prve zrake sunca. Takav početak dana podarit će vam energiju kako biste izdržali naporan tempo. Za šetnju vam nije potrebno ništa osim dobrog para tenisica i malo dobre volje.

Pospremite krevet

Ne morate sve rubove poravnati kao u hotelu, ali barem malo poravnajte posteljinu. Kada se navečer vratite bit ćete sretni i zadovoljni zbog tog malog postignuća.

Popijte vode

Vaš organizam nakon sna treba vode jer dok spavamo gubimo fluide iz tijela. Čaša vode ujutro osigurava vam da organizam bude dovoljno hidratiziran. A kroz dan ćete sami osjetiti koliko vode vam je još potrebno.

Napišite tri dobre stvari

Riječ je o jednostavnoj vježbi. Zapišite tri stvari koje su vam u prošlom danu prošle dobro ili su jednostavno pozitivne. Treba vam za to svega nekoliko minuta, imat će veliki utjecaj na vas. Trik je to kojim reducirate depresiju i povećavate sreću.

Osigurajte sebi dozu  kofeina

Pripazite na dnevnu količinu, ali ništa ne razbuđuje bolje od jutarnje kave i mirisa na koji nitko ne ostaje imun. Priuštite si onu kvalitetnu, punu okusa i onu u kojoj uživate.

Razbistrite svoj um

Meditirajte jer uz pomoć te tehnike ćete poboljšati svoj fokus, riješiti se stresa i regulirati pritisak. Ako ne znate kako, možete se poslužiti kakvom aplikacijom koja vas može navoditi.

Pozabavite se dnevnim ciljevima

Nije dovoljno da samo napišete zadatke koje u tom danu morate izvršiti. Puno potrebnije je da napišete kako ih efikasno i uspješno realizirati. Pritom budite realni i nemojte puno toga u danu \”natovariti\” na leđa.

Porazgovarajte s nekim koga volite

Možemo samo reći da je to najljepši početak dana. Socijalna interakcija s dragim osobama ujutro je vrlo poželjna, a to je i znanstveno dokazano. Ako ne možete uživo, nazovite nekoga.

(buro247)