OPORAVAK KOSE NAKON MORA

Nakon ljetovanja i boravka na moru, slijedi skraćivanje vrhova. Bitno je ukloniti ono što nije zdravo, a to su oštećeni vrhovi kose. Niko ne voli oštećeno, jel da? Kosu je potrebno dodatno nahraniti i hidrirati maskama

Skratite vrhove

Slana voda, hlor, sunce utječu na kosu… Nakon ljetovanja i boravka na moru, slijedi skraćivanje vrhova. Bitno je ukloniti ono što nije zdravo, a to su oštećeni vrhovi kose. Niko ne voli oštećeno, jel\’ da?

Hidratacija

Nabavite šampon, regenerator i masku koji sadrže hranjive sastojke poput kokosovog, jojobinog ili arganovog ulja. Izbjegavajte proizvode sa sulfatima, jer će dodatno dehidrirati kosu.

Preljev umjesto boje

Iako kosa izblijedi nakon ljetovanja, sačekajte s farbanjem. U salonu napravite samo preljev koji će vašoj kosi dati sjaj i učiniti je glatkom.

Proizvodi koji se ne ispiraju su must-have

Koristite regeneratore, ulja – koji se ne ispiraju, jer će oni zatvoriti kutikulu i nahraniti kosu.

Zaboravite na peglu, figaro…

Nakon odmora, kada vam je kosa već lomljiva, trebali biste barem nekoliko sedmica izbjegavati korištenje pegle za kosu ili figara. Ako ne možete bez toga, stručnjaci savjetuju da obavezno koristite sprej za zaštitu od topline.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je veliki prijatelj kose. Ali, ga ne nanosite na tjeme, već samo na vrhove. Idealno ga je nanijeti najma- nje sat vremena prije pranja kose i nakon toga temeljito isprati.

Dodaci prehrani za zdraviju kosu

Dodaci vam mogu pomoći u oporavku vlasišta i same kose, posebno ako je došlo do velikih oštećenja. Za odabir prave kombinacije minerala i vitamina najbolje se posavjetovati s farmaceutima, no s B komplek- som nikada ne možete pogriješiti.