Omiljeni parfem od kojeg se princeza Diana nije odvajala

Princeza Diana bila je jedna od najvećih modnih i beauty-ikona 20. stoljeća. Većina pravila kojih se pridržavala poznata su i danas, No manje je poznato bez kojeg to parfema nije izlazila iz kuće

Princeza Diana uvijek je nosila parfem te bez njega nije izlazila iz kuće. Parfem joj je služio kao završni pečat svakog looka, a to je potvrdila i njena nekadašnja vizažistica Mary Greenwell.

Miris koji je Diana voljela zapravo je bio mješavina narandžinog cvijeta, gardenije, breskve i jantara. Preciznije, parfem koji je ona stalno nosila jeste onaj poznate kuće Hermes – \”24 Faubourg\”.

\"\"

\"\"

No, zanimljivo je kako se za dan vjenčanja princeza odlučila na drugi parfem. Za tu je priliku nosila Houbigant parfem naziva \”Quelques Fleurs\”. Ovaj cvjetni miris sadrži note jasmina, ruže, tuberoze, jorgovana i narandžinog cvijeta.
Njena vizažistica Mary Greenwell jednom je rekla kako je „princeza shvatala moć frizure i šminke, a to nikada ne bi trebalo biti podcijenjeno“. Tako se lijepa princeza Diana uvijek pridržavala ovih osam beauty pravila.

1. Pravilna njega lica treba biti dio svakodnevne rutine. Diana je to znala, te je svaki dan čistila i tonizirala kožu, mazala lice kremom i zatim nanosila serum s SPF-om.
2. Uvijek se dobro naspavajte. Kvalitetan san je bio obavezan za princezu, jer je znala da manjak sna kožu čini blijedom i umornom.
3. Sve treba raditi u umjerenosti. Kada je počela sarađivati s vizažisticom Mary Greenwell, Diana je smanjila s ispijanjem alkoholnih pića, te joj je koža izgledala zdravije.
4. Imajte svoj prepoznatljivi makeup look. Diana bi svoj poznati look započela s nanošenjem kreme na lice, pa podlogom koja bi bila iste nijanse kao i boja njene kože, a zatim bi osvježila područje ispod očiju s korektorom. Dodala bi još samo maskaru te ruž koji je tada željela nositi.
5. Nikad ne koristite tuš ili olovku za oči koja je iste boja kao vaše oči. Sama Diana znala je često nositi plavu olovku za oči, no nakon što je upoznala Greenwell prestala je s time. Naime, olovka iste boje kao i prirodna boja očiju neće ništa učiniti za vaše oči, odnosno ostat će nenaglašene.
6. Maskaru nanosite od korijena trepavica. Kad god bi se Diana sama šminkala, Greenwell ju je naučila da maskarom uvijek prekrije i korijen trepavica.
7. Prije izlaska iz kuće našpricajte se s parfemom. Princeza je uvijek nosila parfem kao završni pečat svakog svog looka.
8. Kada je kosa u pitanju, riskirajte. Dok je bila 1990. na snimanju s časopisom Vogue, Diana je tražila frizera Sama McKnighta da učini ono nezamislivo i ošiša joj kosu na kratko. Upravo danas pamtimo takvu Dianu s prepoznatljivom kratkom frizurom koja je tada zapanjila Britance.

(Zadovoljna.hr)