Bez kompleksa: Osam znakova da volite svoje tijelo

Vježbate jer se zbog toga dobro osjećate i jer to doprinosi vašem zdravlju

S godinama raste naše samopouzdanje, baš kao i svijest o tome da je naše tijelo posebno takvo kakvo jest i da prema njemu ne treba biti previše kritičan.


Donosimo vam listu znakova koji pokazuju da volite svoje tijelo i uopće se ne zamarate pokojim dodatnim kilogramom ili šlaufićima

1. Ne zamarate se brojkom koju pokazuje vaga. Znate da jedete zdravo, osjećate se sjajno i samo vam je to važno.
2. Ne skrivate tijelo. Nekada ste vezali košulju oko struka kako biste sakrili guzu i trbuh, a sada ponosno pokazujete tijelo jer ste ponosni na obline.
3. Udovoljavate svojim potrebama. Tijelu dajete ono što mu je potrebno, a ponekad su to dvije-tri kriške torte uz nekoliko kuglica sladoleda.
4. Ne obazirete se na negativne komentare o svom tijelu. Ako netko ima problem s vašim tijelom, onda je to njihov problem, a vi se time ne zamarate i ignorirate nedobronamjerne \”kritike\”.
5. Ne zamarate se veličinama odjeće. Birate ono što vam najbolje stoji, a konfekcijsku. veličinu ignorirate jer znate da one nisu pouzdane.
6. Volite vježbati, ali ne radite to da biste promijenili tijelo. Vježbate jer se zbog toga dobro osjećate i jer to doprinosi vašem zdravlju.

7. Ne slušate savjete o tome koja odjeća odgovara vašem tipu figure. Ko kaže da ne možete nositi vodoravne pruge jer one proširuju?

8. Ne uspoređujete se s drugim ženama. Sve su žene različite i svaka posebna na svoj način i zato ne uspoređujete svoje s tijelima drugih žena.

(Zadovoljna. hr)