Obojite proljeće u pastelno roze

Iza nas su vremena kada je pastelna pink bila sinonim za trenirke koje su nosile tinejdžerske zvijezde sa Louis Vuiton torbicama. Možda neku od vas podsjeća na djetinjstvo, lutkice ili ukusne macarone, ali jedno je sigurno…ova boja najveći je sezonski hit. Nježna, romantična i profinjena – pastelna pink boja obojila je, doslovno, sve komade

Neki od najvećih dizajnerskih imena, od Prade, preko Chanela, do Erdema i Altuzarre, ostali su upečatljivi tako što su u svoje kolekcije ubacili nekoliko komada u ovoj nijansi. Baby roze se od prošle jeseni protegla i kroz zimu i konačno na velika vrata dočekala i ovo proljeće.

Nije više zločin ni kada se pojavi na velikim modnim revijama, ali i na crvenom tepihu. Fashion blogeri također je mnogo vole i promoviraju, a i svi modni zaljubljenici su je dočekali raširenih ruku. Ova neodoljiva pastelna boja zaludila je i Oscara de la Rentu i japanskog dizajnera Tadashia Sohija koji su je iskoristili u svojim neprevaziđenim kreacijama.

\"\"

Priča o „pastelnom osvajanju“ počela je na londonskoj sedmici mode, a interesantna „igra“ je da je New York i njihov fashion show bio sav u crnom, što je bila potpuna suprotnost Londonu. Što se ove boje tiče, morate samo pronaći svoju nijansu i držati je se. Ako imate blijedu put, možda je najbolje pastelno roze kombinacije „obogatiti“ crvenim ružem ili nakitom u jarkoj boji, a ako još uvijek niste odvažne da odjenete baby pink, počnite modnim dodacima. \"\"

Pastelna bebi roze, nježna ciklama, egzotična grimizna – koju god nijansu ružičaste voljeli, sigurni smo da ćete je pronaći u gotovo svim kolekcijama high street brendova, osmišljenoj sa namjerom da razveseli vaš stil i obogati ga nježnim proljetnim vibracijama!\"\"

I KATE JE VOLI   

 

\"\"Modni dvojac Dolce&Gabbana blijedorozu ipak vidi u nešto decentnijim \"\"izdanjima. Tako je njihov kaput, komad u kojem najčešće viđamo vojvotkinju od Cambridgea, Kate Middleton, a Chanelova haljina asocira na popularne vintage kompletiće od sakoa i suknje.