Nova kolekcija Jelene Jugović Tuncel i Samre Menzilović Ćatić

Jelena Jugović Tuncel i Samra Menzilović Ćatić rade punom parom, nova kolekcija pod brendom JJ by S&M Design ugledala je svjetlo dana

Jelena i Samra i ovaj put predstavljaju pret-a-porte kolekciju namijenjenu svim onim poslovnim damama koje žele da  izgledaju elegantno i softificirano. „Kao i svaki put do sada posebna pažnja se posvetila izboru materijala, funkcionalnom dizajnu i silueti koja naglašava ženstvenost“ – ističu Samra i Jelena.

„Pored toga što smo u našem ateljeu bazirani na poslovni look, ovoga puta smo željeli da damo poseban statmen momenat poslovnoj ženi, stoga i ne čudi što u ovoj kolekciji dominiraju kožne haljine, pencil suknje također od kože, međutim sve sa notom ženstvene elegancije\” –  ističe Samra.

\"\"

„Posebno smo ponosne da smo i ovoga puta našu kolekciju lansirali na tursko tržište, kolekcija je dobro prihvaćena od strane naših stalnih klijenata. Uskoro bi trebali otvoriti i naš prvi showroom prvo će to biti u Turskoj, a potom i u Sarajevu pri kraju smo realizacije“-  Jelena Jugović Tuncel sa osmijehom na licu priča o realizaciji njihovih planova.

\"\"

U novoj kolekciji naravno opet dominiraju hlače širokih nogavica po kojima su ove dvije dame poznate, ali tu su i elegantne haljine kao i pencil suknje za sve one ljubiteljice ženstvenih modela. Kolorit kolekcije je posebno zanimljiv dominira srebrna boja, ali ove dame nam kroz intenzivnu crvenu i kraljevsko plavu boju dokazuju da su jedne od onih dama koje preferiraju intenzivniji kolorit.

\"\"

Kao i do sada Jelena Jugović Tuncel je zaštino lice kolekcije, dio fotografija je odrađen u Turskoj, a dio u BiH. Naglašavaju da je jako važno imati tim ljudi koji razumiju vašu viziju. Tako je fantastične fotografije odradio poznati bosanskohercegovački fotograf Sead Šašivarević poznat i pod pseudonimom „Bezdan“.

\"\"

Ove mlade dame kroz svoje kolekcije pokušavaju pobjeći od unificiranog poslovnog looka i biznis dami dati poseban pečat po kojem će biti prepoznatljive. “ Mi iskreno želimo da one dame koje se odluče za naš dizajn budu jedinstvene i primjećene bez obzira što se radi o komercijanoj koleciji, mi uvijek nastojimo naše modele učiniti jedinstvenim i prepoznatljiv“.

\"\"